Winteroverzicht: 3e klasse C halverwege

DEN BOSCH – De 3e klasse C is met 11 regioclubs de afdeling met de meeste vertegenwoordigers uit ons gebied. Dé 073-competitie mogen we eigenlijk wel zeggen. CHC voert de ranglijst halverwege aan, maar er zijn heel wat ploegen in de achtervolging. Ook onderin is het dringen geblazen. Halverwege het seizoen maken wij de voorlopige balans op.

Gezien alle versterkingen die CHC in de zomerstop mocht verwelkomen (en alle goede spelers die er al voetbalden), zijn de prestaties volgens verwachting. Het elftal scoort nog niet zoveel als vorig seizoen, maar is wel weer aardig op weg om in de driedubbele cijfers te eindigen. Het net bolde al 46 keer in de eerste 12 duels. Zwaluw VFC is knap de runner-up en wordt gevolgd door ODC, met 3 punten achterstand op de koploper. De Boxtelnaren wisten de Bosschenaren met 2-3 te kloppen en zijn al acht competitieduels ongeslagen. De start (3 punten uit 4 wedstrijden) was niet best, maar daarna volgde onder meer een serie van vijf gewonnen wedstrijden op rij. Naast Zwaluw mag dus ook ODC zeker nog niet afgeschreven worden.

FC Engelen is in z’n derdeklassejaren tot nu toe een vaste klant in het linkerrijtje. Ook nu vinden we de ploeg van trainer Anthony Lurling weer op een prima positie terug. Na 12 duels heeft Engelen 22 punten en staat het keurig vierde. Vlijmense Boys volgt met 21 punten. Vorig jaar nog in de degradatiezorgen, maar nu stevig in het linkerrijtje.

Prima rentree
DSC nestelde zich ook nog net aan de goede kant van de lijst. Na het kampioenschap in de 4e klasse is 19 punten uit 12 wedstrijden tot nu toe een prima rentree. De Langstraat-clubs Nieuwkuijk, Haarsteeg en RKDVC vormen de kopgroep van het rechterrijtje. TGG staat wat laag op de ranglijst, maar het boekte in de winterstop wel z’n eerste succes van het seizoen door de GDS 073Cup opnieuw te winnen. Op het veld gaat het echter nog niet altijd florissant met de club van de Donken. TGG staat met 16 uit 12 nog wel op de veilige 10e plaats, maar zal in de tweede competitiehelft op betere resultaten hopen.

Voor BVV geldt dat zeker. De eerste degradatie sinds 1967 naar de 4e klasse dreigt. De club van De Vliert moest z’n hele selectie vernieuwen en wacht na 12 wedstrijden nog altijd op de eerste overwinning. ‘Gelukkig’ voor BVV blijft Baardwijk op de 13e plaats nog wel in het zicht, maar met pas 2 punten op de teller lijkt het een dramatisch seizoen te worden.

Verschillen groter
Vorig seizoen kende de 3e klasse C een spannende titelrace, maar ‘helaas’ werd die twee speelronden voor het einde toch al beslist (in het voordeel van SVSSS). Ook de strijd om degradatie was reuze spannend. Wie de nacompetitie in moest, bleef wel tot het allerlaatste moment onduidelijk. Zoals het er nu naar uitziet, zijn de verschillen dit seizoen duidelijk groter. Maar wie weet wat de tweede competitiehelft ons gaat brengen.

Foto: Jan Verhoeven

Geef een reactie