Elf vragen aan… Kamile de Jong

HAAREN – Al jarenlang is Kamile de Jong de onbetwiste doelman van eersteklasser Nemelaer. In deze aflevering van onze wekelijkse rubriek vertelt hij over door de modder glijden, van ellende uit elkaar vallende scheenbeschermers, half Haaren bij de nacompetitiefinale, een stuntman als teamgenoot en een uitgeprinte teletekstpagina.

Naam: Kamile de Jong.
Geboren: 9 mei 1985 in Boxtel.
Club(s): Nemelaer.
Positie: Keeper. In de jeugd ben ik lang spits geweest, maar ik bleek toch meer kwaliteit te bezitten om mijn lichaam voor de bal te gooien. Dus heb ik me daar maar volledig op gefocust.
Dagelijks leven: Ik woon al een tijd met mijn vriendin samen in Haaren. Vorig jaar april zijn we voor het eerst trotse ouders geworden. Daarnaast werk ik als netwerk en security engineer bij Routz.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterke punt is de 1 op 1, zit er snel kort op en op het juiste moment groot maken. Mijn zwakke punt is toch wel de uittrap vanuit de hand. Die mist nog weleens nauwkeurigheid.
 2. Kunst- of natuurgras: Er gaat natuurlijk niks boven natuurgras. Het is comfortabeler en af en toe door de modder glijden, heerlijk. Ik moet wel zeggen dat de kunstgrasvelden echt beter worden. Het kunstgrasveld bij Nemelaer is top.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwarte Copa’tjes niks bijzonders als keeper. Heb wel een mooi paar scheenbeschermers (Rucanor) die ik sinds de jeugd gebruik. Vallen van ellende uit elkaar, maar kan er geen afscheid van nemen.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het thuistenue van La Squadra Azzurra vind ik wel mooi. Het sportpark van Nuenen ziet er wel gaaf uit, en dan vooral de tribune/kantine.
 5. Mooiste voetbalmoment: Finale nacompetitie voor promotie naar de 1ste klasse winnen, op sportpark de Klep met half Haaren aanwezig. Dat zal ik nooit meer vergeten.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Het mislopen van het kampioenschap in de 1ste klasse op 2 punten na van Brabantia. Die vergeet ik helaas ook nooit meer. En later nog een elleboog uit de kom, ook geen pretje.
 7. Opvallendste teamgenoot: Jorg Schapendonk, komt toch wel een aantal keer per wedstrijd voor bij gevlogen, alsof hij stuntman is in de nieuwe James Bond film. Doet daarnaast ook nergens zijn scheenbeschermers voor af. Sauna, zwembad hij draagt ze overal en altijd.
 8. Voetbalhumor: De teletekst afgelastingen pagina uitprinten, een kruisje bij zuid 1 zetten en diep in de nacht bij de trainer in zijn brievenbus doen. Kan je vertellen, de wedstrijd die dag erop ging niet heel lekker. De slappe klets van de kleedkamer natuurlijk.
 9. Wat wil je nog bereiken: Fit blijven en gewoon wat ballen tegenhouden, de tweede seizoenshelft goed afronden en dan zien we het wel.
 10. Beste speler uit de regio: Dan moet ik toch voor een teamgenoten gaan, namelijk Joeri Vugts. Zeer complete speler, die vorig jaar echt geweldig was. Kreeg helaas te maken met een vervelende blessure tegen het einde van vorig seizoen. Hier stonden toch de nodige maanden herstel voor, maar voetbalt sinds december alweer mee, alsof hij niks anders gedaan heeft dit seizoen.
 11. Opvallendste regioclub: Real Lunet, zit toch aardig wat voetballend vermogen en ervaring, maar staan gewoon onderaan.
Foto: Jan Verhoeven

Geef een reactie