Wedstrijd van de Week: RKDVC – Vlijmen

DRUNEN/VLIJMEN – Deze vrijdag richten we onze spotlights, voor de rubriek ‘Wedstrijd van de Week’, op de derby tussen RKDVC en Vlijmense Boys. Een duel dat altijd op het scherpst van de snede wordt gespeeld. Met Bas Verhoeven en Jerre Maas hebben we het kort over hun rol, het seizoen en hun voorspelling voor komende zondag.

Verhoeven is sinds dit seizoen de captain van RKDVC. De rechter centrale verdediger, die tijdens voorgaande edities van deze derby al twee keer trefzeker was, heeft zin in de wedstrijd van komend weekend: “De laatste jaren zijn de duels tussen ons altijd vrij rustig verlopen. Ik heb het idee dat de wedstrijden tegen Nieuwkuijk en met name Haarsteeg tegenwoordig meer leven bij Vlijmen. Ondanks dat, hangt er toch altijd wel een derbysfeer en staat het langs de lijn altijd goed vol.”

Jerre Maas kijkt ook met plezier uit naar de clash: “Derby’s zijn altijd mooi om te spelen. Dit is een wedstrijd die we moeten winnen. Laatst hebben we Haarsteeg nog met 5-1 verslagen, dus nu moeten we die lijn doortrekken. Ik ga voor een 1-3 zege.” Verhoeven denkt dat de punten in Drunen blijven: “Hoeveel het wordt? 2-1, voor ons uiteraard.”

Diepgang
Zestien jaar was Maas toen hij voor het eerst meedeed. Hij maakt nu zo’n vier jaar onderdeel uit van het eerste elftal. Dit seizoen is hij, net 21 jaar oud geworden, degene die bij Vlijmense Boys de rechterflank bestrijkt. “Ik heb diepgang, maar moet soms ook mee naar achter. Eind vorig jaar was ik nog spits of rechtsvoor, maar toen werd ik naar het midden gehaald en daar sta ik nu nog steeds.”

Ook Verhoeven is vier jaar bij RKDVC. “Ik kom van WSC, maar woonde mijn hele jeugd in Drunen. Al mijn vrienden voetballen hier.” Daar waar Vlijmen een goede subtopper is, vindt de aanvoerder zijn ploeg te wisselvallig presteren. “We hebben een groep en een club die minimaal in de top-5 moet eindigen. Als we voetballen zoals we kunnen en de strijd leveren zoals tegen Zwaluw en de vorige keer tegen Vlijmen, dan gaan we daar ook zeker eindigen.”

Statistiek vooraf
RKDVC ging in de laatste 6 duels steeds op en neer: verlies, winst, verlies, winst, verlies, winst. Met name op bezoek gaat de ploeg nogal eens onderuit. In eigen huis zijn de Drunenaren dit seizoen vooralsnog onverslaanbaar: 3 keer winst en 3 keer gelijk. Sinds de Willy Naessens Cup twee jaar geleden werd opgericht, kwam Vlijmense Boys daarin nog nooit tot winst in een uitduel.

Historie
In de afgelopen 10 jaar stonden beide teams 7 keer tegenover elkaar. Drie maal was er winst voor RKDVC, twee keer voor Vlijmen en twee keer werd het gelijk. Op de ontmoeting in 2018 na (die toen ook Wedstrijd van de Week was), zijn doelpunten echter schaars.

30 oktober 2016 (3e klasse C)
RKDVC – Vlijmense Boys 1-0
(Bas Verhoeven)

2 april 2017 (3e klasse C)
Vlijmense Boys – RKDVC  1-0
(Johnny de Nies)

26 november 2017 (3e klasse C)
RKDVC – Vlijmense Boys  2-0
(Abdel Yachou, Ingmar Voorhaar)

13 mei 2017 (3e klasse C)
Vlijmense Boys – RKDVC  0-0

25 november 2018 (3e klasse C)
Vlijmense Boys – RKDVC  5-3
(Ayoub Bakkali 3x, Nick Peijnenburg 2x – Osman Bostanci 2x, Lars Kievits)

12 mei 2019 (3e klasse C)
RKDVC – Vlijmense Boys  1-1
(Bauke Bakker – Ayoub Bakkali)

27 oktober 2019 (3e klasse C)
Vlijmense Boys – RKDVC  1-2
(Ayoub Bakkali – Bas Verhoeven, Thomas Fitters)

Geef een antwoord