Vugts heeft draai gevonden bij Nemelaer

HAAREN – Pieter Vugts speelde vorig seizoen nog in de jeugd bij Nemelaer. Momenteel voetbalt de 19-jarige middenvelder echter in de hoofdmacht van de eersteklasser uit zijn woonplaats. En met verve. Vorige week donderdag scoorde hij twee keer in de beker en zondag was hij eveneens belangrijk door te scoren tegen koploper Alverna.

De naam Vugts komt in Haaren net zoveel voor als de naam Mühren of Veerman in Volendam. Op de ledenlijst van de plaatselijke voetbalclub Nemelaer wemelt het dan ook van de ‘Vugtsen’ in bijna alle elftallen. Zoals onder meer Arend Vugts, sinds jaar en dag teamleider van het eerste elftal, en spits Joeri Vugts, die afgelopen 29 doelpunten maakte voor de hoofdmacht van de eersteklasser.

Sinds dit jaar maakt ook de pas 19-jarige Pieter Vugts, zoon van teamleider Arend en neef van topscorer Joeri, deel uit van de selectie van Nemelaer. De jongeling kende een prima seizoenstart in het eerste elftal. Hij leek zich, vanuit de jeugd, moeiteloos aan te passen aan het niveau van de 1e klasse. “Omdat ik al vanaf de B-jeugd wekelijks meetrain met het eerste, kende ik iedereen al en liep het aanvankelijk heel goed. In de eerste helft van de competitie was ik dan ook een vaste waarde in de basis”, vertelt Vugts.

“Maar daarna kreeg Pieter, zoals de meeste jeugdspelers die aansluiten bij het eerste elftal, even een mindere fase”, laat zijn trainer Theo van Geffen weten. “Dat is helemaal geen schande, hoor. Inmiddels is hij weer helemaal terug op zijn oude niveau. Pieter durft vooruit te voetballen en kiest zijn momenten om voor de goal te komen. Chapeau voor zijn mentaliteit, want hij moet op het middenveld toch de concurrentie aangaan met klasbakken als Luuk Vermeer, Wesley Diepens, Teun Verlouw en Ruben Buvens.”

Sportschool
Vugts erkent dat hij dit seizoen even een inzinking had. “Maar dankzij hard trainen, gaat het nu weer goed. En door regelmatig naar de sportschool te gaan, ben ik ook in fysiek opzicht sterker geworden. Het mooie is dat ik de ploeg en mezelf daardoor zondag kon belonen met een doelpunt tegen de koploper.”

De jonge middenvelder speelt bij Nemelaer al op heel behoorlijk amateurniveau. Ambitie om te verkassen naar een nog hoger spelende club heeft hij niet. “Al mijn vrienden en familie voetballen bij Nemelaer, of zijn bij de club betrokken. Nemelaer is echt mijn cluppie, waar het altijd gezellig is. Ik ga hier nooit meer weg en wil er zo goed mogelijk presteren. Als we compleet zijn, kunnen we van iedere ploeg winnen in de 1e klasse.”

Door: Kees van der Zandt  |  Foto: Jan van Dongen

Geef een reactie