Weinig animo Bossche Cup, wél Coupe de Real

DEN BOSCH – Een initiatief van Real Lunet om de Bossche Cup nieuw leven in te blazen, lijkt te stranden in schoonheid. Namens de club polste Chris van der Veeken alle verenigingen in de regio, maar het animo blijkt erg laag. “Er zijn meer afmeldingen dan aanmeldingen”, vertelt hij. “Maar in een iets andere vorm kunnen we er ook iets moois van maken.”

Wilhelmina, CHC, FC Engelen, OSC’45, Maliskamp, BLC, RKKSV en Emplina hebben de voorbereiding op het nieuwe seizoen allemaal op een andere manier ingevuld. Een doorstart van de Bossche Cup, het voorbereidingstoernooi waaraan de meeste regionale clubs tussen 2014 en 2018 vijf keer op rij deelnamen, lijkt dus weinig uit te halen. “Wel hebben, naast natuurlijk Real Lunet, TGG en OJC onder 23 hun deelname toegezegd. We hopen dat er minimaal nog een vierde team bij komt”, aldus Van der Veeken.

Zaterdag 15 en zondag 16 augustus zou het moeten plaatsvinden. “Een klein toernooi in het kader van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Onder voorbehoud gaan we het toch organiseren”, aldus de kartrekker. Door de huidige corona-situatie wordt gehoopt dat clubs zich alsnog opgeven. “De naam ‘Bossche Cup’ heeft toch aantrekkingskracht. Het was altijd een groot toernooi, waar vele Bossche clubs zich konden presenteren aan het voetbalpubliek. Ook met 6 of zelfs 4 ploegen kunnen we er iets moois van maken. En anders volgend jaar maar door onder de naam Coupe de Real.”

Geef een reactie