Van ouderwets op dreef naar helemaal niks

HELVOIRT – Hij was weer ‘ouderwets’ op dreef. Nick van der Bruggen (30) trainde doordeweeks twee keer bij voetbalvereniging Helvoirt, voetbalde iedere zondag als vanouds zijn wedstrijden in de 2e klasse en ook de periodieke avondjes in de zaal pakte hij tot voor kort weer mee. We spraken hem over zijn terugkeer bij ZVS/Bodemflex en de matige resultaten op het veld.

Twee jaar was hij uit de roulatie, maar aan het begin van dit kalenderjaar besloot Van der Bruggen toch weer aan te sluiten bij de Gestelse zaalvoetbalclub. “Na de Meierij Cup, waar wij met Helvoirt ook weer aan meegedaan hebben, begon het toch wel weer te kriebelen”, vertelt de allrounder. “Een beetje op een mooi niveau zaalvoetballen, vind ik toch nog steeds mooi.”

Voor het stopzetten van de competitie deed Van der Bruggen weer een paar wedstrijden mee bij de debutant in de eerste divisie van het landelijke zaalvoetbal. “Ik had het direct weer goed naar mijn zin. Ze hebben nog steeds een leuke groep. Waar we geëindigd zouden zijn, zullen we nooit weten. Maar volgens mij hadden we ons gewoon veilig moeten kunnen spelen.”

Alles gespeeld
Op het veld was hij eveneens verwikkeld in een strijd tegen degradatie. Ruim een jaar stond de Helvoirter – wegens een dubbele beenbreuk – buitenspel, maar dit seizoen was hij weer van grote waarde bij de tweedeklasser. “Ik heb alles gespeeld, op een wedstrijd schorsing en eentje die ik miste door een vakantie in Lapland na. Niet meer op het middenveld, ik was voornamelijk laatste man. De leeftijd begint te tellen, hè.”

Niet de wei in mogen is voor iedere voetballer een hel, maar qua resultaten zal niemand bij Helvoirt er om malen dat 2019-2020 is komen te vervallen. Echt succesvol kon het seizoen namelijk niet genoemd worden. “We hadden een slecht begin van de competitie”, legt Van der Bruggen uit. “Daarna volgde een reeks waarin we wel veel potten wonnen, maar tijdens de laatste periode viel het weer de andere kant op. Helaas was het niet constant genoeg dit jaar, maar gelukkig krijgen we volgend seizoen een nieuwe kans.”

Foto: sportfotobrabant.nl

Geef een antwoord