Herstart trainingen vergt wat creativiteit

DEN BOSCH – De meeste clubs in de regio pakken het trainen deze week voorzichtig weer op. Hoewel de landelijke restricties, die nog altijd gelden, de nodige vindingrijkheid vragen aan de oefenmeesters, is iedereen blij weer het veld op te mogen. Zo ook Theo van Geffen, die dinsdagavond vol energie aan de slag ging bij Nemelaer.

Het ging bij de eerste training na de voetballoze periode met name om herenigen, merkte Van Geffen. “Je kon merken dat ze elkaar lang niet gezien hadden. Er werd veel gekletst en gelachen. Hoe bijzonder kan het zijn dat je weer op een voetbalveld mag komen? Een rare gewaarwording.”

De trainer uit Rosmalen had zijn training volledig ingericht op de benodigde afstand. “Iedere speler had een vak van 6 bij 3, met daar tussen 1,5 meter ruimte, waarin oefeningen gedaan werden. Die vakken hadden we over de breedte van het veld uitgezet, zodat er dus twee keer 12 vakken tegenover elkaar waren. Daartussen zat weer een ruimte van 4 meter, afgezet met een lint dat over de hele breedte van het hoofdveld was gespannen. Zodoende kon er tussen de oefeningen door met gepaste afstand bijvoorbeeld 1 tegen 1 voetvolley gespeeld worden.”

Iedereen aanwezig
De grote Nemelaer-selectie (voorlopig gevormd door 26 namen) deed verder wat loopvormen, pass-trappen en kracht- en stabiliteitsoefeningen. Bijna iedereen was aanwezig, zag Van Geffen tot zijn genoegdoening. “Inclusief vier nieuwe spelers voor komend seizoen. Twee jongens komen over uit de A, Kevin van Kempen keert terug en Luca van Overveld komt naar Nemelaer. Hij is een keeper die zijn maatje Teun Verlouw volgt van VCB.”

Geef een reactie