Elf vragen aan… Nick Pijnenburg

VLIJMEN – Na een uitstapje in de jeugd van FC Den Bosch is Nick Pijnenburg alweer een tijdje terug bij de club waar het voetballen voor hem een jaar of vijftien geleden begon. Vlijmense Boys heeft er een gevaarlijke aanvaller aan, die menig verdediger in de 3e klasse C al zijn hielen heeft laten zien. Deze week is Nick degene die onze ‘Elf vragen aan…’ beantwoordt.

Naam: Nick Pijnenburg.
Geboren: 8 februari 1999 in ‘s-Hertogenbosch.
Clubs: Vlijmense Boys, FC Den Bosch en nu weer Vlijmense Boys.
Positie: In de voorhoede. Spits of rechtsbuiten.
Dagelijks leven: Ik werk als kraanmachinist en ben woonachtig in Vlijmen.

 1. Sterkste/zwakste punt: Ik ben fysiek sterk, heb een hard schot en mijn werklust is denk ik ook wel een sterk punt. Zwak is mijn techniek en ik moet de rust nog meer bewaren.
 2. Kunst- of natuurgras: Mijn keuze gaat uit naar natuurgras. Omdat wij daar altijd op trainen en er ook de wedstrijden op spelen.
 3. Kleur voetbalschoenen: Ik heb altijd verschillende soorten voetbalschoenen. Die zijn niet specifiek aan een kleur verbonden.
 4. Mooiste tenue en sportpark: De rood-zwarte kleuren van de Vlijmense Boys en ons eigen sportpark natuurlijk.
 5. Mooiste voetbalmoment: Dat is voor mij dat wij bij Vlijmen in de jeugd de beker en het kampioenschap pakten en ik aan het eind van dat seizoen de overstap maakte naar FC Den Bosch.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Ik ben ooit mijn voetbaltas vergeten mee te nemen naar het voetballen.
 7. Meest opvallende teamgenoot: Peti (Lutgens, red.), omdat hij altijd wel aan het dollen is met iedereen. Hij is wel in voor een grapje, maar als het serieus moet, dan gaat hij ervoor en coacht hij ook iedereen.
 8. Voetbalhumor: Die keer dat Peti alle onderbroeken had verwisseld in de kleedkamer en iedereen een verschillende onderbroek aan had.
 9. Wat wil je nog bereiken: Aankomend seizoen hetzelfde presteren als het nu gestopte jaar. We willen proberen te promoveren met Vlijmen.
 10. Beste speler uit de regio: Ik ga weer voor Peti, die met z’n ervaring en leeftijd nog steeds zijn goaltjes meepikt.
 11. Meest opvallende regioclub: Nieuwkuijk doet het al een paar jaar goed. Vorig jaar speelden ze nog nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Daar waren wij dit seizoen ook naar op weg. We draaiden gelukkig een lekker seizoen. Hopelijk kunnen we dat volgend jaar doorzetten.
Foto: Edwin Beekmans

Geef een antwoord