Boeddha is ook kritisch op zijn jongens

BOXTEL – Henri van Esch, beter bekend onder de bijnaam ‘Boeddha‘, is een bekend gezicht binnen de selectie van ODC. Al sinds jaar en dag is hij op Molenwijk en Wagenaars – de twee sportparken waarop de Boxtelse derdeklasser actief is – de leider van het eerste elftal. Zijn jongens zijn alles voor hem. Maar hij is ook kritisch tegen en over ze. “Want dat we zo wisselvallig presteren, dat hebben ze aan zichzelf te danken.”

Er had meer ingezeten, het afgelopen – vroegtijdig afgebroken – seizoen, zo vindt de clubman. ODC stond na 16 van de 26 te spelen wedstrijden op de vijfde plaats in de 3e klasse C. Dat had beter gekund, vertelt Van Esch kritisch. “Waarom? Omdat ik vind dat niet alle jongens eruit halen wat er in zit. Je kan niet maximaal presteren als je midden in de nacht thuis komt of naar festivals gaat feesten en dan ‘s middags een potje komt ballen. Als je jong bent, wil je elke dag voetballen of trainen. Maar je moet ook je rust nemen. Ook in het weekend, anders pleeg je roofbouw op je lichaam.”

Voldoende rust nemen ze lang niet allemaal binnen de ODC-selectie, vindt Boeddha. “Het is inderdaad geen wonder dat we zo wisselvallig presteren. Hoe het nieuwe jaar gaat verlopen, is afwachten. Dat ligt ook aan de indeling. Wanneer we weer mogen is ook maar de vraag. We zijn op 26 mei weer gaan trainen, maar het is lastig allemaal. Ik ben benieuwd hoe het de komende tijd verloopt. Krijgen we weer wel een terugval als we volledig mogen trainen? Het zou wel eens lang kunnen duren als er geen vaccin komt.”

Bijzonder seizoen
Veel veranderingen in de selectie verwacht Van Esch tot slot niet. “Er lopen nog een paar dingen, maar dat is nog niet concreet. Het heeft ook allemaal een beetje stilgelegen. Sowieso komt Koen Hoek erbij, van SCG’18, en een paar jongens van onder 19. Het wordt voor mij hoe dan ook een bijzonder seizoen.” Daarover later meer.

Geef een reactie