‘Ik hoor thuis op hoger niveau dan 4e klasse’

DEN BOSCH/VUGHT – Vorig seizoen keerde Djordi Meerveld, na een kort avontuur bij OJC Rosmalen, nog terug naar sportpark De Saren. Daar begon hij ooit met voetballen en wilde hij met zijn generatiegenoten voor de prijzen gaan. Een teleurstellend jaar later vertrekt hij alweer bij Wilhelmina. Na de zomer is het veld van Real Lunet de plek waar hij zijn kunsten gaat vertonen.

Toen Glenn Simon hem benaderde, hoefde Meerveld – de middelste van de drie gebroeders – niet lang na te denken over een nieuwe overstap. Het seizoen bij Wilhelmina was hem immers wat tegengevallen. “Ik had er meer van verwacht, moet ik eerlijk zeggen. Ik denk dat we niet echt een ‘team’ waren. Al mag ik er misschien weinig over zeggen, want ik ben zelf ook wel veel geblesseerd geweest.” Van de 17 competitiewedstrijden die Wilhelmina afwerkte, deed Meerveld er naar eigen schatting slechts een stuk of 10 mee. “Ik was net fit toen het seizoen gestopt werd”, lacht hij. “Het was zeker een teleurstellend jaar. De 4e klasse is echt gewoon d’r op klappen, dat ligt mij niet zo.”

De 21-jarige Bosschenaar is klaar voor de stap naar de tweedeklasser, zo denkt hij zelf. “Ik hoor thuis op een hoger niveau dan de 4e klasse. Real lijkt me een goed en ook een gezellig team te hebben. Het combinatievoetbal wat ze willen spelen, trekt me ook aan. Bij Wilhelmina zijn de meeste spelers van mijn leeftijd of zelfs nog jonger. Nu ga ik in een team spelen met meer volwassenen, om het zo maar te zeggen. Daar hoop ik veel van te leren.”

Geef een reactie