Van Geffen baalt: net geen KNVB beker

HAAREN – Theo van Geffen baalt er zichtbaar van. Met Nemelaer had hij deelname aan de landelijke KNVB bekercompetitie binnen handbereik. Even dacht de spelersgroep van de eersteklasser zelfs dat het een feit was. Maar navraag leerde dat het de eersteklasser helaas net door de vingers glipt. “Nu hebben zij twee gestes uit Zeist en wij helemaal niets.”

Normaal gesproken plaatsen de vier halve finalisten van de districtsbeker zich voor de landelijke beker van het seizoen erop. Aangezien de bekercompetitie dit seizoen zo ver niet reikte, heeft de KNVB echter iets anders uit de hoge hoed moeten toveren. “Van de 8 kwartfinalisten zijn 5 clubs uit district Zuid I gekozen. Wij zaten daar, op basis van doelsaldo en resultaten in de knock-out fase, niet bij. Wat een flauwekul zeg”, aldus Van Geffen.

Toen men eerder vandaag las dat Best Vooruit zich had geplaatst, werd er stiekem ook al binnen de selectie van Nemelaer gejuicht. “Maar de KNVB had ons nog niet gebeld. Bij navraag kregen we een dompertje te verwerken.” In de eerste ronde na de poulefase bleef Nemelaer steken op een gelijkspel tegen Trinitas. De volgende ronde werd wel bereikt en daarna werden ook Rijen, Unitas’59 en Brabantia verslagen, maar het bleek allemaal voor niets. “Deze spelregel hebben ze in Zeist tijdens de coronatijd bedacht omdat er niet verder gespeeld kon worden. Bijzonder, maar misschien ook wel terecht. Ze moeten iets, inderdaad. Maar uiteindelijk is het wel raar dat de KNVB hier nu mee aankomt. Als je dit vooraf weet, zou je mogelijk anders kunnen handelen. Tja, ik ben nu eenmaal een slechte verliezer.”

Cadeautje
Van Geffen had graag gezien dat het anders was opgelost: “Wij zouden in de kwartfinale tegen Unitas uit Gorinchem spelen. Die promoveren, als koploper van de hoofdklasse, al naar de divisie. Hadden wij dan niet door gemogen naar de landelijke beker? Dan hebben wij ook een cadeautje. Nu hebben zij twee gestes uit Zeist en wij helemaal niets. Maar ach, we mogen weer voetballen in augustus. Dat was gelukkig ook nog positief nieuws deze week. We gaan er komend jaar weer voor, maar je moet wat geluk hebben om zo ver te komen in de beker. Dat lukt niet ieder seizoen.”

Geef een reactie