‘Voetbal blijft mijn grootste passie’

VUGHT – De tijd dat Remco Kivit met sierlijke reddingen zijn ploeg op de been hield, lijkt definitief voorbij. De nog maar 26-jarige doelman heeft zijn handschoenen aan de wilgen gehangen. Een nieuwe carrière komt er wellicht voor in de plaats. Komend seizoen zwaait de Vughtenaar immers op zijn jonge leeftijd al de scepter over het tweede elftal van Zwaluw VFC.

Hij stond in de jeugd van PSV nog samen met Memphis Depay in een elftal, schopte het zelf tot eerste doelman van Zwaluw VFC en Helvoirt. Maar voortaan staat hij niet meer onder de lat, maar volgt Kivit de wedstrijd alleen nog maar vanuit of naast de dug-out. Tijdens zijn actieve periode als keeper was Kivit nog niet zo bezig met het trainersvak, geeft hij toe: “Als speler wil je toch echt alleen maar winnen en ben je veel minder bezig met ontwikkelen van alle spelers. Maar ik wist wel altijd al dat ik na het voetballen iets in het voetbal wilde blijven doen. Het liefst wil ik ooit trainer van een eerste elftal worden of bij een BVO werken.”

Het volgende tussenstation op weg naar die droom is dus Zwaluw VFC 2. “De afgelopen twee seizoenen had ik de JO19-1 al onder mijn hoede. Daar wil ik mee doorgaan, vind ik echt leuk om te doen. Ja, de keeperscarrière lijkt helemaal voorbij. Die kans zit er wel dik in. Ik heb bij Zwaluw nog een paar keer meegetraind, maar ook toen kreeg ik weer wat last van mijn blessure. Dat had dus niet zo heel veel zin. Ik doe nu af en toe nog wel een keer mee of in geval van nood. Het is zeker zonde dat ik er mee stop, maar het is niet meer te combineren met mijn werk, training geven en het behalen van mijn UEFA B trainersdiploma. Voetbal blijft wel echt mijn grootste passie. Daar wil ik ook het liefst mijn werk van maken uiteindelijk.”

Foto: Jan Verhoeven

Geef een reactie