Appie door M-Side op handen gedragen

DEN BOSCH – Een van de smaakmakers is na een jaar alweer vertrokken bij FC Den Bosch. Abdulsamed ‘Appie’ Abdullahi was geen basisspeler, maar wel razend populair onder de Bossche aanhang. Vanaf de eerste wedstrijd had hij een eigen lied en de Rotterdamse jongerenwerker werd – door zijn sociale instelling buiten het veld en nooit aflatende inzet binnen de lijnen – op handen gedragen.

“Er was een bijzondere klik tussen de supporters en mij. Of ik nou in de basis stond of op de bank zat, ik voelde altijd steun en er werd zowat altijd voor voor mij gezongen”, vertelde hij onlangs onder meer op FCDBFans.nl. Van het vermeende racistische gedrag van de Bossche aanhang merkte Abdullahi weinig. De mooiste herinnering aan zijn tijd in De Vliert vond zelfs plaats nadat de club en supporters veel over zich heen kregen naar aanleiding van de racisme-rel. “Samen met de M-Side bedacht ik een idee om met vlaggen van alle nationaliteiten binnen de spelers- en supportersgroep een foto te maken. Dat plan werd spontaan één groot feest.”

De voetbaltoekomst van de 23-jarige Abdullahi, die pas dit seizoen doorbrak in het betaalde voetbal en inmiddels ook international is van het Somalische nationale elftal, is nog onduidelijk. “Maar ik ben er van overtuigd dat ik nog mooie stappen ga zetten in de voetballerij”, denkt hij zelf. De voormalig speler van Kozakken Boys en Jong Sparta Rotterdam hoopt wel nog afscheid te kunnen nemen van zijn geliefde M-Side. “Helaas viel dat in verband met Corona in het water. Maar ik kijk er naar uit om volgend seizoen terug te keren in De Vliert. Ongeacht de uitslag ga ik dan langs de supporters om nog een keer samen een feestje te bouwen.”

Foto: Peter van Gogh

Geef een reactie