Elf vragen aan… Marc van Delft

ROSMALEN/NULAND – Eerst als voetballer en inmiddels ook alweer jarenlang als trainer is Marc van Delft een zeer betrokken lid van de lokale voetbalgemeenschap. Ook komend seizoen staat hij weer langs de lijn bij Nulandia. Op jacht naar alsnog een kampioenschap, waarvan hij er al meerdere op zijn erelijst heeft staan.

Naam: Marc van Delft, bij vrienden en bekenden ook wel bekend als ‘Bokkie’.
Geboren: 8 december 1969 in Den Bosch.
Club(s): Als voetballer OJC, FC Den Bosch, Wilhelmina en TGG. Als trainer FC Den Bosch amateurs (voormalig OVH), FC Engelen, Baardwijk, TGG en nu Nulandia.
Positie: Als trainer langs de lijn.
Dagelijks leven: Ik woon in Rosmalen, eigenlijk al heel mijn leven, en werk voor mezelf. Ik heb een klein, gezellig kroegje. Ben al 24 jaar getrouwd met mijn vrouw Catelijne en we hebben twee kinderen; een dochter, Sascha, van 18 en een zoon, Sergio, van 15.

 1. Sterkste/zwakste punt: Dat laat ik het liefste aan anderen over om te vertellen, maar ik denk dat ik redelijk goed een team kan smeden wat op en top gemotiveerd is. Mijn zwakke punt is denk ik wel dat ik heel slecht tegen mijn verlies kan en moeilijk om kan gaan met mensen die er, op welk niveau dan ook, niet alles aan doen.
 2. Kunst- of natuurgras: Ik ben zelf een voorstander van natuurgras. Dat zal wel met mijn leeftijd te maken hebben. Tegenwoordig heb je helaas veel kunstgrasvelden, maar dat is wel nodig omdat er niet zo heel veel goede natuurgrasvelden zijn. Bij Nulandia trainen en spelen we op een kunstgrasveld.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwart.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Ik vind het sportpark van Nulandia wel mooi en heel gezellig.
 5. Mooiste voetbalmoment: Als voetballer de promotie met Wilhelmina naar de 1e klasse en als trainer de kampioenschappen die we hebben behaald. En het bekeravontuur met FC Engelen, waarbij we ‘grote’ clubs als TEC en Geldrop uitschakelden.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Het sportieve dieptepunt was twee jaar geleden, toen we met TGG degradeerden naar de 3e klasse.
 7. Opvallendste teamgenoot: Gerard Burg. Ik heb nog samen met Gerard bij Wilhelmina gevoetbald en hij is al 19 jaar mijn assistent. Overal gaat hij trouw met mij mee naartoe en dat bevalt heel goed.
 8. Voetbalhumor: Bij Wilhelmina hebben wij ooit als spelers onze teamgenoot Wilco van Houtum laten geloven dat hij een contract kon tekenen bij een Belgische club. We hadden een Belg naar hem laten bellen en die had met hem afgesproken in het hotel naast de McDonalds. Wilco daarheen en maar wachten op de delegatie uit België. Maar de enige die daar was voor hem was onze keeper Gert-Jan Dona. Dat was echt hilarisch! Maar als kleine troost stond er de volgende training een taart voor Wilco klaar, met de tekst: groeten uit België.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik wil nog zo lang mogelijk binnen het voetbal actief blijven, want naast het zelf voetballen is trainer zijn toch wel een heel mooi iets.
 10. Beste speler uit de regio: Dan noem ik toch een jong talent deze keer. Vorig seizoen heb ik, als assistent bij FC Den Bosch onder 19, mogen werken met Ringo Meerveld. Hij is inmiddels doorgeschoven naar het eerste. Ik vind dat echt een goede speler met veel potentie.
 11. Opvallendste regioclub: Er zijn meerdere clubs die het goed doen, bijvoorbeeld CHC en BLC, maar ik noem dan toch FC Engelen. Een club waar ik ook zelf trainer ben geweest en waar ze volgens mij goed bezig zijn, zowel met het eerste elftal als met de jeugdafdeling.

Geef een reactie