Wedstrijd van de Week: Nooit Gedacht – Nulandia

GEFFEN/NULAND – Voor de derde week in successie een uitgelichte wedstrijd vanaf de rand van onze voetbalregio. De bekerderby tussen Nooit Gedacht en Nulandia wilden wij namelijk zeker niet laten liggen. De heuse bekerklassieker gaat om een plaats in de volgende ronde van de districtsbeker.

Laten we beginnen met Nulandia, wiens derby met Nooit Gedacht eigenlijk in de 3e klasse had kunnen en misschien wel moeten plaatsvinden. Nulandia besliste echter zelf anders. Het stond als eerste in de rij van de KNVB om (samen met Avesteyn) naar de 3e klasse te promoveren. Maar Nulandia bedankte voor de eer. “We willen voor een echt kampioenschap gaan en daarom hebben we besloten om niet te promoveren”, was de reactie van Nulandia-trainer Marc van Delft op het feit waarom Nulandia geen promotieverzoek deed.

In de 3e klasse zou de club ongetwijfeld geen modderfiguur slaan. Samen met Avesteyn was Nulandia afgelopen jaar veel te sterk voor de rest. Een mogelijke nieuwe strijd met de club uit Dinther gaat aan de neus van Nulandia voorbij. Avesteyn mag naar de regio Eindhoven, terwijl Nulandia in onze regio blijft spelen. Het zal als de grootste titelkandidaat aan het seizoen beginnen, ook omdat alle sterkhouders het eerste elftal trouw zijn gebleven. Met Marco van Lokven keerde er zelfs nog een belangrijke speler terug van HVCH.

Landelijke beker
Nooit Gedacht kende afgelopen seizoen een wisselvallig jaar, dat snel vergeten mag worden. De ploeg van de nieuwe trainer Henry van der Heijden (oud-CHC en -Haarsteeg) eindigde slechts als 9e. Het had echter niet veel gescheeld of er had vorig seizoen een memorabel moment plaatsgevonden. Nooit Gedacht was namelijk bijna in de KNVB beker uitgekomen. Een seizoen eerder eindigde de districtsbeker pas in de kwartfinale, toen in Oss de derby tegen TOP in de slotfase werd verloren. Nóg een ronde overleven was genoeg geweest om in de landelijke beker uit te komen. Afgelopen seizoen nam Nooit Gedacht wel revanche, door met 0-2 van datzelfde TOP te winnen. Lukt ze dat ook zaterdag (18.00 uur), tegen de westelijke buurman?

Nooit Gedacht heeft 4 punten en móet winnen om groepswinnaar te worden. Nulandia heeft, na overwinningen op Vorstenbossche Boys en Ruwaard, genoeg aan een gelijkspel. De bezoekers van zaterdag zouden afgelopen dinsdag oefenen tegen BVV, maar die vriendschappelijke wedstrijd werd afgebeld. “Teveel jongens met allerlei pijntjes”, aldus Van Delft. Het is voor de coach te hopen dat zijn geblesseerde spelers weer zijn opgelapt voor de derby van dit weekend.

Historie

1998-1999 (4e klasse F)
Nulandia – Nooit Gedacht  1-1
Nooit Gedacht – Nulandia  2-2

2 september 2001 (3e klasse D)
Nulandia – Nooit Gedacht  1-0

20 januari 2002 (3e klasse D)
Nooit Gedacht – Nulandia   0-2

24 september 2006 (3e klasse D)
Nooit Gedacht – Nulandia  0-3

4 maart 2007 (3e klasse D)
Nulandia – Nooit Gedacht  0-1

29 november 2015 (3e klasse D)
Nulandia – Nooit Gedacht  2-1
(Luuk van der Doelen, Geert Korsten – Frank van Herpen)

16 mei 2016 (3e klasse D)
Nooit Gedacht – Nulandia  2-2
(Bob van Iersel, Rik van Roosmalen – Tom van de Ven, Joeri Roovers)

8 oktober 2016 (3e klasse D)
Nooit Gedacht – Nulandia  0-2
(Geert Korsten, Roy Bettonvil)

19 maart 2017 (3e klasse D)
Nulandia – Nooit Gedacht  1-1
(Geert Korsten – Ken Bissels)

2 september 2017 (beker)
Nulandia – Nooit Gedacht  3-2
(Rens Rovers, Geert Korsten, Rick Korsten – Bob van Iersel, Frank van Herpen)

Geef een antwoord