Wedstrijd van de Week: Maliskamp – RKKSV

ROSMALEN – Onze wedstrijd van deze week is de Rosmalense derby tussen Maliskamp en RKKSV. Beide kenden een goede start van de competitie. Maliskamp won met 0-2 bij MEC’07 en RKKSV deed dat zelfs met 6-0 tegen HHC’09. Een paar weken geleden won RKKSV nog, in de beker, met 2-0 van Maliskamp. Gebeurt dat nu opnieuw of neemt Maliskamp revanche? We blikken vooruit met trainers Willem van den Berg en Ramon van Rixtel.

Hoewel ze bij Maliskamp weten dat de opponent beschikt over ‘een uitstekende keeper, snelle vleugelspelers en een makkelijke scorende Van Zoggel’ gaat de ploeg van Van den Berg er alles aan doen om de punten in eigen huis te houden. “Mijn verwachting is dat zij hun prima competitiestart met het nodige zelfvertrouwen door willen zetten. We willen de nederlaag in de beker, van nog maar een paar weken geleden, rechtzetten”, aldus de coach.

Van Rixtel verwacht een moeilijke wedstrijd: “Eentje waarbij we echt top moeten zijn, willen we er met de winst vandoor kunnen gaan. We hebben een brede selectie met veel fitte spelers. Ik ben er zelfs nog niet uit wat de opstelling voor zondag wordt. Dat is een luxe die we vorig seizoen niet hadden. De fitte, brede selectie zorgt ook voor een hoog niveau op de training. Hopelijk gaan we dat zondag terug zien. Het zal in ieder geval moeten, want Maliskamp is een goede ploeg met veel goede spelers en de nodige ervaring. Wij hebben er in ieder geval zin in.”

Dat laatste geldt ook zeker voor Van den Berg: “Hopelijk wordt het een druk bezochte wedstrijd, met een beetje fatsoenlijk weer en een goede sfeer voor en na de wedstrijd. Er is veel rivaliteit onderling. De spelers kennen elkaar, maar binnen de lijnen gaat het om de drie punten.”

Historie
De eerste competitieontmoeting tussen beide Rosmalense verenigingen vond plaats in 1961, in de 2e klasse afdeling Noord Brabant (de voormalige 6e klasse). Van 1969 tot 1974 en in seizoen 1981-1982 vond de derby ook plaats op dat niveau. In 1986-1987 en tussen 1988 en 1992 speelden beide teams tegen elkaar in de 1e klasse afdeling (huidige 5e klasse).

Vanaf 1998, toen die afdeling inmiddels was opgeheven, vond de eerste ontmoeting in KNVB-verband plaats. Sindsdien stonden beide clubs 10 keer tegenover elkaar. Maliskamp zegevierde 3 keer, RKKSV 2 keer en de helft van de ontmoetingen eindigden onbeslist.

1998-1999 (5e klasse E)
Maliskamp – RKKSV 1-3
RKKSV – Maliskamp  0-0

22 september 2002 (5e klasse F)
RKKSV – Maliskamp  1-1

19 januari 2003 (5e klasse F)
Maliskamp – RKKSV  2-2

5 november 2006 (5e klasse F)
Maliskamp – RKKSV  0-1

15 april 2007 (5e klasse F)
RKKSV – Maliskamp  2-4

15 oktober 2017 (4e klasse F)
Maliskamp – RKKSV   0-0

5 april 2018 (4e klasse F)
RKKSV – Maliskamp  0-0

14 oktober 2018 (4e klasse E)
Maliskamp – RKKSV  2-0
(Günther van Meurs 2x)

26 mei 2019 (4e klasse E)
RKKSV – Maliskamp  1-2
(Rens Coppens – Kevin Paxton, Günther van Meurs)

Geef een antwoord