‘Kijken hoe Real staat te voetballen’

VUGHT/HELVOIRT – De derby tussen Real Lunet en Helvoirt werd zondagmiddag, met de nodige moeite, een prooi voor de Vughtenaren. Real won met 4-3 en maakte het daarmee zichzelf moeilijk. NOVO3, de plaatselijke omroep, belde na afloop met beide trainers om hun reacties te peilen.

“Na de 3-1 hadden we de wedstrijd moeten uitspelen, balbezit moeten houden, maar dan zijn we een beetje kinds, om toch nog die 4 en 5-1 te willen maken.” Glenn Simon vond dat de boel veel eerder op slot had gemoeten. Maar toch was de coach van Real niet ontevreden: “Vorig jaar verloren we dit soort wedstrijden, nu is er tot het einde strijd. Dat is wel eens anders geweest bij ons, dus daar ben ik heel blij om.”

Henk van Hattum miste juist op sommige momenten de beleving bij Helvoirt: “We hebben vorig jaar bij Real Lunet gewonnen en dat was nu weer mogelijk, maar dan moet je wel wat meer brengen. We hebben 20-25 minuten staan kijken hoe Real Lunet voetbalde. Dat moet je tegen hen niet doen, daar weten ze wel raad mee.”

Waar Helvoirt nog wacht op de eerste competitiezege, heeft Real na 2 wedstrijden al 6 punten. “Er zijn heel veel nieuwe jongens bijgekomen. Aan het begin van het seizoen, tijdens oefenwedstrijden, was het echt helemaal niks. Maar we zijn aan het groeien, het gaat steeds beter worden en komt goed”, aldus Simon.

De volledige reactie van Glenn Simon:

Het verhaal van Henk van Hattum:

Geef een antwoord