Goesten nieuwe trainer Jan van Arckel

AMMERZODEN – Na het aangekondigde vertrek van Marco van Loon is Jan van Arckel er snel in geslaagd een nieuwe hoofdtrainer te presenteren. Giel Goesten staat volgend seizoen voor de groep bij de vierdeklasser uit Ammerzoden. De pas 25-jarige voetballer hangt zijn schoenen (voorlopig) aan de wilgen en stort zich vol op een trainerscarrière, zo vertelt hij aan 073voetbal.nl.

“Jan van Arckel neemt na dit seizoen, na drie jaar, afscheid van Marco van Loon en heeft mij benaderd of ik het stokje aankomend seizoen wil overnemen”, aldus Goesten, die dit seizoen trainer is geworden van het JO13-1 team van Nivo Sparta. “Jan van Arckel kent mij door en door en wil mij de kans bieden om met deze jonge, getalenteerde groep aan de slag te gaan.”

Tweeënhalf jaar geleden had broer Bart de plaatselijke voetbalclub al even onder zijn hoede. Hij promoveerde via de nacompetitie naar de 4e klasse. “Dat is ze sowieso goed bevallen destijds, al zijn dat sprookjes die eens in de zoveel jaar voorkomen. Dat soort dingen moet je niet met elkaar vergelijken”, vindt Giel, die op de foto nog actief is als speler van WNC. Hij raakte vorig seizoen zwaar geblesseerd en weet nog niet of hij zijn spelersloopbaan nog oppakt. “Die vraag krijg ik uiteraard vaker. Je weet nooit wat de toekomst brengt natuurlijk. Voor dit moment richt ik mijn pijlen op m’n trainerscarrière, maar ik zeg nooit nooit. Ik ben gewoon in hart en nieren voetbal en wil dat kunnen uiten. Als dat niet kan als actief voetballer, dan ga ik vol voor m’n trainerscarrière. Ik wil in alles het hoogst haalbare proberen te bereiken.”

Foto: Marco Oomen

Geef een reactie