Assistent opvolger van Van Houtum

HEDEL – Bij voetbalvereniging Hedel is het trainersvacuüm, dat ontstond na het bekend worden van het vertrek van Wilco van Houtum aan het einde van dit seizoen, al snel weer ingevuld. Louis Janssen, huidig assistent van Van Houtum, treedt in de nieuwe jaargang in diens voetsporen. “Mooi om jongens die ik in de jeugd getraind heb te laten debuteren.”

Janssen is alweer heel wat jaartjes actief bij Hedel. Eerst als jeugdtrainer, maar tegenwoordig ook als assistent bij het eerste. De laatste jaren heeft hij hardop de ambitie uitgesproken om hoofdtrainer bij de vijfdeklasser te worden. “In het overleg waarin hij met de club besloot om na dit seizoen te stoppen, heeft Wilco mijn naam als eventuele opvolger van zichzelf genoemd. Twee gesprekken later was het al beklonken.”

Wat Janssen kan verwachten van de komende jaren, daar durft hij weinig over te zeggen. “In de 5e klasse is het altijd even afwachten wat de mutaties zijn binnen het team. Op dit moment hebben we bij Hedel wel een goede O17-lichting. Daarin lopen echt een paar goede jeugdspelers rond. Dit seizoen heeft een jongen daarvan zijn debuut al gemaakt. De komende 1 à 2 jaar gaan meer jeugdspelers de stap naar de selectie maken, verwacht ik. Mooi om daar onderdeel van te zijn. Zeker gezien het feit dat ik die gasten ook in de jeugd heb getraind.”

Stapje hoger
Al te ver vooruit kijkt de 32-jarige Bosschenaar ook voor wat betreft zijn eigen trainerstoekomst niet: “Eerst maar eens slagen bij Hedel. Daarna wil ik uiteindelijk steeds een stapje hoger gaan, maar op welke termijn en via welke weg, dat zien we wel in de toekomst. Laat ik mezelf eerst maar eens focussen op Hedel aankomend seizoen.”

Foto: Frank van Engelen

Geef een antwoord