Joeri Vugts al anderhalf jaar droog

HAAREN – De laatste anderhalf jaar is het aantal minuten dat Joeri Vugts maakte te verwaarlozen. Eerst was er die langdurige liesblessure, daarna gooide corona roet in het eten. De Nemelaer-aanvaller was in seizoen 2018-2019 nog goed voor 29 (!) competitietreffers, maar scoorde sindsdien geen enkel officieel doelpunt meer.

Zie ook: Nemelaer-topscorer 9 maanden uitgeschakeld (29-08-’19)

Over zijn gesteldheid heeft Vugts momenteel niks te klagen. “Daarmee gaat alles gelukkig goed. Al een hele tijd eigenlijk. Maar toch zit ik, net als iedereen, alweer een hele tijd in de wacht. Het is echt niks zo, zonder voetbal.” De 23-jarige linksbuiten annex spits baalt zichtbaar. Na lang blessureleed was hij aan het begin van het jaar eindelijk weer fit. “Maar toen sloeg al snel corona toe. Ik heb vorig seizoen dus maar een wedstrijdje of 4 gespeeld”, zo vertelt hij.

Tijdens de zomer trainde Vugts hard in de sportschool en in de voorbereiding op het nieuwe seizoen was hij er weer volledig bij. “Alle oefen- en bekerwedstrijden heb ik gespeeld, maar helaas liep ik toen weer een klein scheurtje in mijn bovenbeen op. Ik moest de competitiestart missen en nadat ik weer hersteld was en een helftje had meegedaan, kwam corona weer opzetten. Toen was het weer gedaan.”

Biertje in kantine
Een lang verhaal kort heeft Vugts het afgelopen jaar, ondanks dat zijn zware blessure al een hele tijd achter de rug is, dus eigenlijk maar bar weinig gevoetbald. Hij moest het de laatste maanden doen met een beetje hardlopen, trainen in groepjes van vier, wanneer het kon, en zich vijf keer per week bezig houden in zijn zelf gemaakte sportschool. “Die is bij mijn opa Jo Vugts. Verder kom ik de avondjes wel door met mijn vriendin. En in het weekend spreken we wel af met een beperkt groepje vrienden, om toch minimaal één keer in de week een biertje te drinken.” 

Toch mist de goaltjesdief van weleer het voetballen ‘gruwelijk’, zo zegt hij. “En het biertje in de kantine. Maar daar ben ik niet de enige in, helaas. Hier wordt niemand vrolijk van.” Vugts verwacht dat er rond maart wel weer wat wedstrijden gespeeld kunnen worden. “Ik ben alleen benieuwd of dat dan in competitieverband is of alleen oefenwedstrijden. Ik heb in ieder geval wel zin om weer een potje te voetballen. Ik ben fit en benieuwd wat de toekomst mij brengt. Hopelijk kan ik weer veel gaan scoren en met Nemelaer een goed seizoen draaien wanneer alles weer normaal is.”

Foto: Jan Verhoeven

Geef een antwoord