‘Zelfs 18 maanden geen punt gepakt’

MAREN-KESSEL – Toen vorige week bekend werd gemaakt dat Maurizio Atzeni zijn zesde seizoen bij Maaskantse Boys in gaat, werden in het persbericht een aantal open deuren ingetrapt. Men is ‘nog niet daar waar we willen zijn’, ziet nog steeds uitdaging ‘om het geheel nog completer en sterker te maken’ en ‘het eindpunt is nog niet bereikt’ als het gaat om het ‘bouwen aan een fundament’. 073voetbal.nl houdt meer van concrete taal en besloot voor een beter verhaal contact te leggen met de Rosmalense trainer.

Het laatste jaar is er op voetbalgebied natuurlijk niet zoveel gebeurd, maar Atzeni heeft in de seizoenen daarvoor een goede indruk gemaakt op het bestuur van de vijfdeklasser. De voormalig (jeugd)trainer van OJC Rosmalen, RKC Waalwijk, FC Dordrecht, Schijndel en Nevelo is de juiste man op de juiste plaats voor de kleine club uit het dorp waarin hij opgroeide. “Wat we bedoelen met dat fundament?”, herhaalt Atzeni onze eerste vraag. “Het bouwen aan een stabiele vereniging, met weinig mutaties bij de senioren. Bij het eerste elftal willen we werken naar een groep van 18 tot 20 spelers waarvan de basis het niveau van de 4e klasse aan kan.”

Ver te zoeken
Toen de oefenmeester in 2016 het stokje over nam van Loet Donkers, merkte hij dat bij de selectie het voetbalplezier ver te zoeken was. “Ze waren al enkele jaren als laatste geëindigd in de 6e en – toen die opgeheven werd – 5e klasse. Het tweede elftal had zelfs al 18 maanden lang geen punt meer gepakt.” Sindsdien is de club op veel vlakken vooruitgegaan, ziet de 51-jarige trainer/coach, die zelf het grootste deel van zijn voetbaljeugd bij MKB doorbracht.

Met onder meer Clint van Creij, Leon Durieux en Bart en Steven van Schijndel kon Atzeni de afgelopen jaren de nodige kwaliteit toevoegen aan zijn team. “Natuurlijk is het fijn dat er wat betere spelers bij zijn komen. De club vindt het wel belangrijk dat die een connectie met de club of het dorp hebben en dat is afgelopen jaren in 99 procent van de gevallen zo geweest. Maar de grootste winst heeft, vind ik, gezeten in het beter maken van de spelers. We hebben ze vertrouwen laten hervinden, met als resultaat dat we al jaren op een rij meedraaien in subtop van de 5e klasse.”

Geef een antwoord