Terug in de tijd: ODC 2006-2007

BOXTEL – Het tweede elftal waar we op terugblikken in deze nieuwe rubriek is de selectie van ODC in het seizoen 2006-2007. Nagenoeg volledig gevormd door Boxtelse jongens uit de eigen jeugd, weet Rob Scholten nog. Zelf kwam hij, met een aantal talentvolle teamgenoten, vervroegd over uit de A1, maar opvallend genoeg haakten er ook redelijk wat al vrij snel weer af.

“Daan Waleson, Maick Braken, Daniël van Wordragen en ik werden na één seizoen in de A al bij het eerste gehaald. Maar uiteindelijk heb ik maar met een paar jongens echt lang in het eerste gespeeld”, weet Scholten nog goed. “Een paar gingen verhuizen. Jeroen van Dijck belandde bijvoorbeeld via zijn studie in Tilburg bij TSV Merlijn. De allerbeste met wie ik toen speelde was Jeroen Margry. Helaas mochten we daar maar een korte tijd van genieten, want hij koos voor een carrière in Amsterdam. Hij is daar geloof ik uiteindelijk lager gaan spelen bij AFC. Doodzonde, want die man was écht heel goed.”

Nog zo’n talentvolle speler waar ODC weinig plezier van was keeper Daan Waleson. “Die zou pas eerstejaars A-junior worden en werd er door Frank al bijgehaald. Daan heeft in de jeugd van FC Den Bosch gekeept. Echt een topkeeper, maar ook hij vertrok vrij snel nadat hij bij het eerste kwam naar Amsterdam. In eerste instantie voor studie, maar uiteindelijk ook blijven hangen. Daan heeft daar nog wel gekeept bij een tweedeklasser, wat ik ervan begreep. En dat snap ik ook wel, want het was gewoon een goede keeper.”

Over de schreef
Trainer Frank Brands startte in dit seizoen bij ODC. “Willem van de Kerkhof en Tommie van Alphen kwamen er toen ook nieuw bij”, aldus Scholten. “Met hen en Maick heb ik een behoorlijke tijd in de selectie gespeeld. Frank kwam van OJC 2 en nam vanuit daar Mo Abdi Anbuhi mee. Om bij je in het team te hebben een toffe gozer, maar bloedirritant om tegen te spelen. Ik heb destijds nog veel leuke pokertoernooien met hem meegemaakt. In de jaren daarna, toen hij bij tegenstanders van ons speelde, deed hij er werkelijk alles aan om te winnen. Hij vond het daarbij niet erg om over de schreef te gaan. Na de wedstrijd was alles uiteraard weer gewoon goed, maar tijdens die 90 minuten soms niet.”

Grote mond
Een naam die Scholten voor altijd bij zal blijven is die van Ronnie Vorstenbosch. “De oude rot toen, maar zeker ook een van de gangmakers. Veel mooie avonden bij meegemaakt. Veel slappe klets en vaak een grote mond, maar op het veld wel een echte winnaar. Ronnie was op dat moment weer vrijgezel en kon het niet laten om echt élke week aan Mark van der Meijden duidelijk te maken dat hij er met zijn zus vandoor zou gaan. Op dat moment natuurlijk flink mee gelachen met z’n allen. Mark deed daar zelf ook vrolijk aan mee en zei dan tegen Ronnie dat hij zijn grote mond maar eens moest bewijzen. Zijn zegen had hij, meer omdat Mark dacht dat het toch niet ging gebeuren. Maar momenteel zijn Ronnie en Lisette – de zus van Mark dus – getrouwd en drie kinderen verder, dus ik moet zeggen dat hij het wel degelijk waar heeft gemaakt.”

Legende
De ‘grote baas’ en de rode draad binnen de ODC-selectie is en blijft al decennialang Henri ‘Boeddha’ van Esch. “Die is in de hele regio een bekend gezicht, een legende binnen de club”, aldus Scholten. “Dit jaar is Boeddha 25 jaar leider van het eerste. Wat een mooi seizoen had moeten worden, is helaas toch anders gelopen. Boeddha, vrachtwagenchauffeur van beroep, was tot al die tijd vrijgezel geweest en gaf dan ook meerdere malen aan dat een vrouw niet hoefde. Als hij ongemakkelijk wilde slapen, dan zou hij er wel een fiets naast leggen, was een standaard zin van hem. Uiteindelijk heeft ie in Conny toch de liefde van zijn leven gevonden. Misschien maar goed ook, want anders zou hij nog steeds elke zondag met Sjoerd van Lokven in de kroeg in Boxtel belanden, denk ik.”

(klik voor grotere versie)

Boven: Patrick van de Langenberg, Willem van de Kerkhof, Mark Paashuis, Daan Waleson, Sander van Eeuwijk, Mark van der Meijden, Nick Strijbosch en Tommie van Alphen.
Midden: Frank Brands (trainer), Ronnie Vorstenbosch, Remco van Wordragen, Hans Leijten, Jeroen van Dijck, Joep van Dulmen, Rob Scholten, Jeroen Margry, Pieter Bosch en Henri ‘Boeddha’ van Esch (teamleider).
Onder: René Schalkx (grensrechter), Fons van de Spijker (verzorger), Maick Braken, Mo Abdi Anbuhi, Mathijs Hendriks en Daniël van Wordragen.

Geef een reactie