Alle trainersposities ingevuld

DEN BOSCH – De jaarlijkse stoelendans, die in dit coronaseizoen weinig verschuivingen met zich meebracht, lijkt definitief voorbij. Nu aan de rand van ons volggebied Edwin van Wijk, zoals hij graag wilde, zijn contract met niet één maar twee seizoenen heeft verlengd bij RKDVC, zijn nagenoeg alles trainersstoelen voor het nieuwe seizoen ingevuld.

“Ik wilde twee jaar geleden iets gaan bereiken met deze groep, maar door corona hebben we nog geen enkel seizoen kunnen volbrengen”, legt Van Wijk uit. Hij denkt met RKDVC potten te kunnen gaan breken in de komende jaren. “Begin 2019 heb ik het de laatste 10 wedstrijden overgenomen. Na twee verloren uitwedstrijden hebben we toen 8 keer op rij niet verloren en zijn we uiteindelijk nog in de middenmoot geëindigd. In 2020-2021 hebben we maar 16 wedstrijden gespeeld, bijna de tweede periode gepakt en hadden we thuis nog steeds niet verloren. Dit seizoen stopte al na 3 duels. Laten we hopen dat we het na de zomer weer ouderwets op kunnen pakken.”

Licht onduidelijk
Bij de meeste clubs zit volgend seizoen dezelfde hoofdtrainer in of naast de dug-out als degene die deze jaargang aan de, naar later bleek, niet afgemaakte klus begon. Een aantal posities is nog licht onduidelijk. Henk van Hattum wenst bijvoorbeeld niet te reageren, maar hij lijkt ook volgend seizoen gewoon bij Helvoirt actief te blijven. Verder zijn enkel de toekomst van Bosschenaar Giovanni Henskens (die dit jaar debuteerde als hoofdtrainer van de Dongense vijfdeklasser DVVC) en de in Rosmalen woonachtige Vughtenaar Mathieu van der Steen (nu trainer van VCB Biezenmortel) nog onbekend.

Bekijk de invulling van alle trainersposities van de eerste elftallen binnen onze regio in ons meest recente trainersoverzicht.

Geef een antwoord