Elf vragen aan… Thomas van der Horst

DEN BOSCH/HEDEL/ZALTBOMMEL – Ooit was hij een talent bij FC Den Bosch, later speelde hij in het eerste elftal van Wilhelmina en Emplina. Sinds dit seizoen maakt Thomas van der Horst deel uit van de selectie van Nivo Sparta. De 24-jarige Bosschenaar komt deze week aan het woord in onze bekende rubriek.

Naam: Thomas van der Horst.
Geboren: 12 maart 1997.
Club(s): Wilhelmina, FC Den Bosch, Emplina en nu Nivo Sparta.
Positie: Het liefst op 10, maar op elke andere positie ook mogelijk. Zolang ik maar niet in de goal hoef te staan.
Dagelijks leven: Ik woonde een tijd op mezelf in Den Bosch, maar nu weer bij mijn moeder in Hedel. Op het moment ben ik bezig met het realiseren van mijn eigen café. Ik heb jarenlang in de horeca gewerkt en vond dat het tijd was om voor mezelf te beginnen wanneer corona dat weer toelaat. Daarnaast studeer ik Communicatie en ben ik al bijna een jaar gelukkig met mijn vriendin.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punt is denk ik mijn inzicht en het feit dat ik op meerdere posities uit de voeten kan. Vorig seizoen heb ik bijvoorbeeld vooral voorin gespeeld, terwijl ik het jaar ervoor nog linksback stond. Mijn zwakste punt is mijn fysieke gesteldheid. Op kracht kan ik moeilijk een duel winnen.
 2. Kunst- of natuurgras: Het liefst heb je natuurlijk een strak natuurgrasveld, maar helaas kom je die nog maar weinig tegen. Als je dan moet kiezen tussen een slecht grasveld of kunstgras, dan heb ik toch liever kunstgras.
 3. Kleur voetbalschoenen: Vanaf het moment dat ik op voetbal ging, kreeg ik van mijn vader mee dat ik zwarte voetbalschoenen moest hebben. Hij zei altijd: “Als je die gekke kleurtjes wil dragen, dan koop je je eigen schoenen maar!’ Nu ik oud genoeg ben om mijn eigen schoenen te kopen, kies ik nog steeds altijd zwart.
 4. Mooiste tenue en sportpark: De mooiste tenues vind ik vaak de uittenues, misschien omdat je die niet zo vaak draagt. Dat van Nivo Sparta is helemaal zwart, terwijl die bij Emplina helemaal wit was. Allebei prachtig! Het mooiste sportpark vind ik de Herdgang. Ik ben geen PSV-supporter, maar het was altijd geweldig daar in de jeugd te voetballen.
 5. Mooiste voetbalmoment: In de B1 van Emplina moesten we de laatste wedstrijd winnen om kampioen te worden. Er was heel veel publiek en zelfs een kleine vuurwerkshow vooraf. Ik maakte in de eerste helft twee goals waardoor we met 2-0 gingen rusten. Uiteindelijk werd het 3-0 en hebben we dat natuurlijk goed gevierd.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Mijn laatste jaar in de jeugd speelden we nacompetitie om promotie. We waren zo in vorm dat we eigenlijk met gemak de finale haalden, waar we SC ’t Zand troffen. De finale werd gespeeld in het stadion van RKC en we waren eigenlijk de hele wedstrijd beter en verdienden het te winnen. Helaas bleef het 0-0 en verloren we met penalty’s. Dat was natuurlijk erg zuur.
 7. Opvallendste teamgenoot: Kevin Nikolov. Als je tegen hem staat tijdens trainingen komen er verschillende verdedigingstechnieken aan te pas. Van harde tackles tot knijpen in je geslachtsdeel. Verder wel een hele goede voetballer en een aardige gast.
 8. Voetbalhumor: Een van mijn oude trainers, die velen wel zullen kennen, is Sander Suurs. Iemand die altijd tot het gaatje ging tijdens de derde helft en dan de ene naar de andere grap probeerde te maken. Wanneer ie verloren had, zei die bijvoorbeeld: “Het was echt niks vandaag, maar gelukkig stond je moeder langs de kant. Volgens mij had ze niet eens een string aan.” Dat zei die natuurlijk wel alleen als jij hem aan het uitdagen was.
 9. Wat wil je nog bereiken: Allereerst wil ik me graag zoveel mogelijk ontwikkelen en fit worden, zodat ik volgend seizoen een vaste waarde kan zijn voor Nivo Sparta. Daarnaast hoop ik dat we weer bovenin mee kunnen doen in de 1e klasse.
 10. Beste speler uit de regio: Joeri Vugts van Nemelear. Ik heb vroeger samen met hem mogen voetballen bij FC Den Bosch en toen kon je al zien dat hij een neusje voor de goal heeft. Wanneer hij een seizoen helemaal fit is, ben ik ervan overtuigd dat ie er minimaal 25 maakt in de 1e klasse. Daarnaast denk ik dat Nivo Sparta met Frenk Schaap ook een van de betere voetballers van de regio in handen heeft. Ondanks zijn leeftijd zijn er maar weinig tegenstanders die het hem moeilijk kunnen maken.
 11. Opvallendste regioclub: Emplina. Misschien wel het enige team in hun competitie die hun spelers niet betaalt en het al jaren met eigen jongens probeert te doen. Ondanks dat ze van tevoren nooit als favoriet worden gezien, draaien ze al jaren steady mee in de top van de 2e klasse. Dat merkte je dit seizoen ook weer. Ze wonnen de eerste wedstrijd ruim van CHC, terwijl iedereen me van tevoren vertelde dat ze geen schijn van kans maakten.
Foto: Marco Oomen

Geef een reactie