Avanti-international naar Emplina

SCHIJNDEL/EMPEL – Normaal gesproken komt er meestal weinig transfernieuws van Avanti’31. Veel nieuwe spelers worden er ook dit jaar niet verwacht. Terugkerend coach Stephan Hesemans denkt en hoopt dat de groep zo goed als bij elkaar blijft. Hij zal het echter moeten doen met één aanvaller minder. Said Ali Hussein verkast namelijk naar Emplina.

“Eigenlijk zou ik naar Rhode gaan”, vertelt de behendige buitenspeler met Somalische roots wanneer we navraag doen over de overstap. “Daar ben ik in februari op gesprek geweest en het was eigenlijk rond. Maar omdat ik nu ga verhuizen naar Den Bosch, bij De Fuik, naast de velden van CHC, was het lastig om vanuit daar steeds naar Sint Oedenrode te gaan.”

Ali Hussein kreeg de tijd van Rhode, omdat hij het moeilijk vond om Avanti te verlaten. “Dat is gewoon mijn club. Ze hebben mij kansen gegeven en ik ben er groot geworden. Ik voetbal niet alleen in de selectie, maar train er ook een jeugdteam, de JO17-2. Dit was, geloof mij, echt geen gemakkelijke beslissing. Maar zeker nu ik eind april in Den Bosch kom te wonen en Emplina mij een erg goed gevoel gaf, heb ik de knoop doorgehakt.”

Ambities
Na een tip nam William van Overbeek contact op met de 20-jarige rechtsbuiten en die was al snel bereid om bij Emplina te komen voetballen. “De ambities spreken me aan. William vertelde over hoe hij wil spelen en gaf me een goed gevoel. Ik heb ook naar een paar andere clubs gekeken en gesprekken met hen gevoerd, maar Emplina gaf me het beste gevoel. Ik wil mezelf er ontwikkelen en een belangrijke kracht voor het team zijn.”

International
Ali Hussein werd eerder opgeroepen voor het Somalische nationale elftal. De ambitieuze aanvaller debuteerde vorig jaar als invaller tegen Uganda. Over zijn toekomst als international kan hij niet zoveel zeggen. “Op dit moment is het eigenlijk stil. We hebben gewoon contact met elkaar in de groepsapp, maar wedstrijden zijn er eigenlijk niet.”

Geef een reactie