Nivo raakt doelman kwijt aan NEC

ZALTBOMMEL – In het nieuwe voetbaljaar moet Nivo Sparta het doen zonder de keeper die dit seizoen, toen er nog gevoetbald werd, onder de lat stond. De 18-jarige Mark van der Heijden maakt de overstap naar NEC, waar hij deel uit gaat maken van de Onder 21-selectie.

Van der Heijden, afkomstig uit Kapel-Avezaath, verliet in 2017 het Culemborgse Vriendenschaar voor de opleiding van Willem II. Twee jaar geleden haakte hij daar af en werd Nivo Sparta zijn nieuwe club. Door de blessure van Rob Goesten werd Van der Heijden vervroegd overgeheveld vanuit de JO19-1 naar het eerste elftal van de Bommelse zaterdag eersteklasser. De pupil van keeperstrainer Bart Tinus werd eerste keus en maakte dusdanige indruk dat hij er een overgang naar NEC mee afdwong.

Bij Nivo Sparta worden verder weinig tot geen verwacht verschuivingen verwacht. Goesten is nog niet helemaal fit, maar men hoopt dat hij in het nieuwe seizoen weer onder de lat staat.

Geef een antwoord