Real Lunet zet in op de jeugd

VUGHT – De laatste jaren was het gebruikelijk dat Real Lunet de nodige versterkingen presenteerde. Maar zo anders is het nu. De tweedeklasser vaart een nieuwe koers. Slechts twee spelers vertrekken en nieuwe aanwas halen de technische mensen niet van elders, maar vanuit de jeugd.

Naast Bas van den Berk, die de overstap maakt naar BLC, vertrekt ook Freek Langermans bij Real Lunet. De verdediger, die bij RKC Waalwijk niet wist door te breken, kwam via Blauw Geel’38, HBS en Achilles Veen in 2019 in Vught terecht. Na twee door corona geregeerde seizoenen houdt hij het er voor gezien. Langermans voetbalt volgend seizoen bij de Gorinchemse hoofdklasser Unitas.

Scouts en zaakwaarnemers
Nieuwe gezichten hoeven we komend seizoen zoals gezegd niet te verwachten op het oostelijke deel van sportpark Bergenshuizen. Real Lunet zet in op de jeugdige aanwas die men afgelopen zomer binnenhaalde. “Het grote voordeel met voorgaande jaren is dat we inmiddels een hele sterke en brede eigen jeugd hebben”, vertelt Glenn Simon. “Met dank aan onze jeugdcoördinatie. Dankzij hun inzet is dit kwalitatief echt gegroeid. Het is niet voor niets dat er al spelers zijn vertrokken naar FC Den Bosch en NAC. En Willem II heeft momenteel een speler op stage. Komende zaterdag zijn er zelfs jeugdwedstrijden waar scouts en zaakwaarnemers van Ajax, PSV, Vitesse, NAC, Excelsior, Willem II en FC Den Bosch voor uitgenodigd zijn. Dat zegt wel genoeg. Ook is de vraag naar jeugdteams bij ons zelfs toegenomen en zijn ze al druk met de uitbreidingen bezig.”

Real Lunet 1 gaat zich versterken, maar wel met eigen jeugd, zo benadrukt Simon. “Die hebben al een band met de club en er is niets mooier om eigen jeugdtalenten te zien doorgroeien naar het eerste elftal. In het Onder 23-elftal lopen leuke spelers rond, die we graag deze kans bieden.” Daniël Kengawe, Chamel Soltan Ramadan, Enes Sonay en Dejan Cockalo (niet op de foto) stromen deze zomer door vanuit O23 naar het eerste elftal en Youssef Johri en Azad Keklik sluiten aan vanuit JO19. “Echt stuk voor stuk hele goede spelers, die zomaar eens door zouden kunnen groeien naar een nog hoger niveau”, besluit Simon.

Geef een reactie