RKTVC krijgt Bossche trainer

DEN BOSCH/TIEL – Volgend seizoen staat een Bossche trainer aan het roer bij RKTVC. De derdeklasser uit Tiel heeft Ger Henskens aangesteld, die nu nog hoofdtrainer is van het Heusdense HHC’09. RKTVC omschrijft Henskens als ‘een gepassioneerde man uit ’s-Hertogenbosch, die met zijn UEFA-A over veel kennis en ervaring beschikt’.

Henskens is een oude rot in het vak. Hij was meer dan twintig jaar geleden al hoofdtrainer bij Jong Brabant, Concordia SVD, Vlijmense Boys, Nemelaer, RWB en Wilhelmina Boys, maar legde zich daarna veelal toe op het trainen van jeugd. Bij FC Den Bosch is hij dit seizoen, naast zijn activiteiten bij HHC’09, actief als coach van het Onder 13-elftal.

In oktober 2019 stapte hij in bij de Heusdense vierdeklasser, nadat de hoofdtrainer daar was gestopt. “Ik heb er een goede band opgebouwd met de supporters, het bestuur en de spelersgroep. Dat motiveerde me om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging, die ik heb gevonden in RKTVC.”

Top-5
De klik was er vanaf de eerste minuut, zo vertelt de geroutineerde trainer over de afgelopen zomer gepromoveerde club: “
De spelers waar ik mee sprak, waren ambitieus en spraken uit dat ze mee willen gaan doen in de top-5. Wat is er mooier als trainer om een gemotiveerde spelersgroep onder je hoede te hebben? Ik kijk er naar uit om in het nieuwe seizoen te gaan starten in Tiel, maar eerst maak ik natuurlijk nog mijn werk af bij HHC’09.”

Geef een reactie