‘Selectie FC Engelen wordt sterker’

ENGELEN – Hoewel er geen nieuwe namen gepresenteerd worden, kunnen die zich volgend seizoen zomaar gaan melden in het eerste elftal van FC Engelen. De club schuift verschillende jeugdspelers door naar de selectie, waardoor trainer Anthony Lurling meer opties krijgt. Nog meer. 

In de afgelopen weken voerde de hoofdcoach gesprekken met alle spelers. Uitkomst van die sessies was dat de hele selectie intact blijft. “We worden er zelfs een stuk breder op. Helemaal niemand vertrekt en Sam de Schepper sluit weer aan na zijn kruisbandblessure”, vertelt Lurling, die verder erg blij zegt te zijn met de aanwas uit de eigen jeugd. “Acht spelers uit de O19 komen de selectie versterken. Die trainen nu ook al mee met ons. Of er paar kunnen aanhaken, dat zal moeten blijken. Er zitten zeker jongens bij die potentie hebben om eerste te gaan halen, maar dan moeten ze nog wel stappen maken. Ik denk dat de hele selectie er volgend seizoen sowieso sterker van gaat worden.”

Lelijke eendje
FC Engelen timmerde de afgelopen jaren aan de weg. De club groeide niet alleen kwantitatief, maar ook in kwaliteit. Het eerste elftal is allang niet meer het lelijke eendje wat in de krochten van het regionale amateurvoetbal bivakkeert. De 5e klasse werd 10 jaar geleden alweer verlaten en sinds 2017 is FC Engelen fiere derdeklasser. De club eindigde drie jaar op rij in de subtop van de sterke 3e klasse C en is in het nieuwe seizoen ongetwijfeld een van de outsiders voor de titel.

Foto: Jan Verhoeven

Geef een antwoord