‘Lotgenoot keepte jaren in de eredivisie’

HAARSTEEG – Volgend seizoen speelt Aaron van Engelen ‘gewoon’ weer bij Haarsteeg. De voormalig keeper van PSV (jeugd), OJC Rosmalen, BVV en Nivo Sparta maakt voor het derde opeenvolgende seizoen deel uit van de selectie van de derdeklasser. Maar of hij daadwerkelijk nog het doel kan verdedigen, is nog maar de vraag. De gevolgen van een vervelend ongeluk zouden daar zomaar eens een stokje voor kunnen steken. Maar Van Engelen gaat ervoor: “Er zijn meer keepers die een vinger missen, hoor.”

Voorlopig kan Van Engelen nog even niet zijn favoriete spelletje beoefenen. “Ik lig er nog wel even uit”, beaamt de 23-jarige Vlijmenaar. “Ik heb een vervelend ongeluk gehad en moet mijn middelvinger weer helemaal opnieuw leren gebruiken.” Of het allemaal weer helemaal herstelt, daarover is nog geen zekerheid. “Dat wordt nog een hele klus”, is de Business Innovation student zich bewust. “Tijdens het klussen schoot mijn hand op de een of andere manier in de zaag. Een ongeluk, pure pech. Maar met grote gevolgen. Mijn wijs- en middelvinger waren er allebei voor de helft af. De middelvinger konden ze er terug opzetten, maar de wijsvinger niet. Daar is alleen nog het eerste kootje van over.”

Eén bloedvaatje
De behandelende artsen geven Van Engelen na zijn operatie een jaar. “En dan moeten we geluk hebben dat de revalidatie goed verloopt. De middelvinger zat nog maar vast met één bloedvaatje. Die heeft de vinger nog gered. Maar ik laat me niet uit het veld slaan. Er zijn meer keepers die een vinger missen, hoor. Lotgenoot Diederik Boer, die als kind een vinger verloor toen hij de bal van het schooldak wilde halen en aan de spijlen bleef hangen, heeft er bijvoorbeeld jarenlang mee in de eredivisie gekeept. Ik ga er alles aan doen om sterker terug te komen. Heel veel mensen willen mij daarbij helpen en ik ben er van overtuigd dat het gaat lukken.”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie