Van der Luyt: honderd procent bij Emplina

DEN BOSCH – De laatste jaren was hij het voetbalplezier een beetje verloren. Dennis van der Luyt was ooit een van de aanvallende talenten van de regio, maar zijn naam verscheen de laatste jaren nog maar weinig in de krant. Bij Emplina heeft echter zijn geluk weer gevonden. Na een fikse blessure is hij klaar om komend seizoen weer te knallen. “Stom om dat te verruilen.”

Van der Luyt geeft ruiterlijk toe dat hij de afgelopen jaren een mindere periode kende. Bij Wilhelmina brak hij door, bij TGG ging het in het begin ook nog wel, maar daarna kwam hij een dip terecht. “Bij TGG ben ik eerder gestopt en daarna heb ik bij BVV niet veel gespeeld. Maar er wel hele goede vriendschappen aan over gehouden. Bijvoorbeeld met Sonny Leermans en Imad Hamria, die ik bijna iedere dag wel spreek of zie. Daarna ben ik terug naar Wilhelmina gegaan. In theorie was dat een goeie stap, maar in de praktijk viel dat tegen.”

Vorig jaar kwam de 24-jarige Bosschenaar terecht bij Emplina. “Hoe? Nou, ik ken William (van Overbeek, red.) sowieso al heel lang. Eigenlijk vanuit zijn Wilhelmina-tijd. We hebben met de jaren altijd contact gehouden, spraken elkaar ook vorig jaar en van het een kwam het ander.” Vanaf de voorbereiding tot de tweede wedstrijd van de competitie speelde Van der Luyt in de basis van de tweedeklasser. “Tot die tijd ging het lekker, maar toen liep ik een ernstige blessure op. Mijn achterste kruisband scheurde af. Gelukkig ben ik inmiddels in de laatste fase van het revalideren. Heb laatst weer een hele training inclusief partij meegedaan, dus dat gaat in principe wel echt de goede kant op. Nee, voor mij kwam dit coronajaar op voetbalgebied niet eens zo verkeerd uit. Buiten het feit dat het natuurlijk gewoon een vervelende blessure was, heb ik maar twee wedstrijden gemist.”

Vanzelf leuk
Heel veel anders is het bij Emplina allemaal niet. Het zijn de details die Van der Luyt een goed gevoel geven. “We speelden afgelopen jaar meer 4-4-2, dus ik heb veel in de spits gestaan. Dat ben ik van vroeger uit wel gewend, maar bij de senioren heb ik toch altijd meer als buitenspeler gespeeld. Even omschakelen dus, maar ik kreeg tegelijkertijd ook veel vertrouwen van William. Veel gespeeld dus, daardoor ook doelpunten kunnen maken en assists kunnen geven. En ja, dan wordt het spelletje natuurlijk vanzelf leuk.”

Bij Emplina zal er ook deze zomer niet al te veel veranderen in de selectie, verwacht Van der Luyt: “Het is eigenlijk hetzelfde als alle andere jaren. Er gaat altijd weinig weg en er komt ook niet heel veel bij. Zelf blijf ik honderd procent zeker bij Empel. Ik durf te zeggen dat ik hier het plezier in voetballen terug heb gevonden, dus het zou stom zijn om dat te verruilen natuurlijk.”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een antwoord