‘Meer concurrentie goed voor toekomst’

BOXTEL – Toptransfers blijven uit bij RKSV Boxtel, maar desgevraagd vertelt Frank van Oers graag over de selectie voor het nieuwe seizoen. “Er vallen een paar jongens weg, maar gelukkig krijgen we er na een paar jaar weer wat jeugd bij. Misschien kunnen we op termijn ook weer aan een prestatief tweede elftal gaan denken.”

De tijd dat Boxtel spelers van elders wist te strikken om in de hoofdmacht te komen spelen, die is al een hele poos voorbij. De club die uitkomt in de 4e klasse G, met onder meer Jan van Arckel, Maliskamp, Nulandia, RKKSV en Wilhelmina als tegenstander, begon enkele jaren geleden haast volledig opnieuw. Met een uiterst jonge ploeg, waarvan een deel zelfs nog jeugdspeler was, werd er gebouwd aan een nieuw fundament voor de toekomst.

Clubman Van Oers staat sinds 2019 aan het roer. De voormalig speler van het eerste elftal geniet ervan om met de jonge honden aan de slag te zijn. “Omdat we geen prestatief tweede elftal hebben, trainen we nu al een tijd samen met de Onder 19. De laatste jaren hebben we geen of weinig doorstroming vanuit de jeugd gehad, maar gelukkig komt er de komende jaren weer talent aan. Deze zomer sluiten al een stuk of vijf jongens aan bij het eerste.”

Concurrentie
Met Robin van der Plas, Danny van de Laak, Stefan Persoons en Raul Sanchez Gomez stoppen er vier spelers bij de selectie, zo vertelt Van Oers. “Robin en Danny, die meestal niet op een basisplaats konden rekenen, gaan definitief lager spelen. Stefan moet stoppen in verband met een nieuwe baan en Raul gaat terug naar Spanje. Nieuw bij onze selectie zijn Dennis Beerendonk, Pim Boley, Fabian Bos, Owen Kemps, Stijn van der Steen en Luc van Weert, die allemaal over komen vanuit de A-jeugd. Dat is alleen maar goed voor de concurrentie. En misschien kunnen we dan op termijn ook weer over een tweede elftal gaan nadenken.”

Voor de JO19-1 heeft Boxtel in ieder geval al een nieuwe trainer gevonden. Jochem van der Hoeven, voormalig prof van Sparta, Vitesse en Jong Oranje, stroomt door uit de eigen gelederen. “Die heeft ook nog bij ons in het eerste gespeeld en is al een paar jaar jeugdtrainer bij Boc.”

Kantine gesloten
Zich over een doelstelling uitspreken, vindt Van Oers lastig. “Voor de corona toesloeg, stonden we derde na 17 wedstrijden. Om dat te herhalen, dat zal moeilijk worden. Dus dan zeg ik maar: linkerrijtje en proberen mee te doen voor een periode. Als we fit zijn en er hard voor willen knokken, kan het weer een leuk jaar worden. Ik hoop sowieso voor iedereen dat we in augustus weer allemaal het normale leven kunnen oppakken. Want voetballen zonder publiek en met de kantine gesloten, daar is toch eigenlijk weinig aan.”

Geef een antwoord