‘Dit wordt leuk, ik heb er echt zin in’

DEN BOSCH – Bij BVV, FC Engelen en TGG is met gemengde gevoelens kennis genomen van de nieuwe competitie-indeling. De drie clubs zijn niet meer ingedeeld in de 3e klasse C, waar ze louter ploegen uit de 073-regio troffen, maar moeten het in 3B op gaan nemen tegen tegenstanders als Gilze, Gudok, Waspik en ZIGO. Toch is er één Bossche voetballer juist wél blij met de nieuwe indeling.

Anthony Lurling is diegene niet. De oud-prof vindt het jammer dat zijn club weg is uit de 3e klasse C. “Dat was toch echt een mooie competitie. Nu hebben we met Nieuwkuijk, Haarsteeg, Vlijmen, RKDVC en Baardwijk ploegen die we het jaar ervoor ook tegenkwamen. Maar de rest van de clubs kennen we niet of nauwelijks. Dat wordt dus afwachten”, aldus de coach van Engelen.

Net als Lurling weet ook Bas van Zeelst, aanvoerder van TGG, niet helemaal wat hij er van moet denken: “Wij dachten dat de competitie hetzelfde zou blijven, maar iemand bij de KNVB dacht daar anders over”, lacht hij. “De wedstrijden tegen Haarsteeg en Vlijmense Boys komen terug, maar het is jammer dat we nu ook onbekendere clubs treffen. Maar goed, het is klote, maar we kunnen hoog of laag springen, het verandert toch niet meer.”

Arthur Hoyer denkt er net zo over: “In mijn tijd bij RKJVV heb ik veel die kant op gespeeld, dus de sportparken zijn voor mij wel bekend. Maar hoe ze spelen of op wie we moeten letten, dat weten we niet. De sterke punten van de tegenstanders zullen we weer opnieuw moeten ontdekken. Het wordt voor mij nu ook lastiger om aan te sluiten, aangezien ik eerst ‘s morgens met het tweede op pad ben. Maar dat komt wel goed. Het is ook wel leuk om weer eens de andere kant op te voetballen. En een leuk weerzien met Pierre van Berkel, die traint bij fusieclub Trinitas. Dan hebben we ook een leuke derde helft in het vooruitzicht.”

Super leuk
De vierde Bosschenaar die we spreken is juist een hele andere mening toegedaan. Voor Matthew Vos (foto) kon de indeling immers juist niet veel beter uitpakken. Hij die onlangs de overstap maakte van Wilhelmina naar RWB, is met zijn nieuwe club ingedeeld in een poule met flink wat bekende clubs. “Dit had ik niet verwacht, maar er komen hele mooie wedstrijden aan!”, jubelt hij dan ook, wanneer we hem contacten. “Allemaal derby’s, de hele Langstraat zit erin. En TGG en BVV erbij natuurlijk, super leuk.” Vos kijkt uit naar de ontmoetingen van oude bekenden: “Van TGG ken ik ze eigenlijk allemaal wel en bij BVV ook een aantal. Dit wordt leuk, ik heb er echt zin in. Derby’s zijn goed voor de spanning, strijd én de kantine, haha.”

Foto: Mart Bammens

Geef een antwoord