‘Kan wel eens een rare competitie worden’

DEN BOSCH – De clubs die in de 3e klasse C actief waren en blijven, kunnen zich wel vinden in de samenstelling van de nieuwe competities. De algemene tendens is dat het jammer is dat met BVV, Engelen en TGG de Bossche teams zijn verdwenen, maar de competitie er niet veel door verandert. 073voetbal sprak erover met een aantal trainers.

Koen Wissing had het prima gevonden als de KNVB de indelingen hetzelfde had gehouden. “Maar dit is ook prima, hoor. De clubs die erbij zijn gekomen kennen we van eerdere seizoenen, dus eigenlijk is het een mix van de afgelopen twee jaar.” Waar de coach van SCG’18 wel blij mee is, is dat hen ritjes naar Helmond en omstreken bespaard blijft. “Dit is allemaal nog redelijk in de buurt. Maar laten we hopen dat we dit seizoen in ieder geval twee keer tegen iedereen mogen spelen.”

Bekende gezichten
Wie logischerwijs erg blij is met de indeling, is Henry van der Linden. De Bosschenaar is als hoofdtrainer werkzaam bij Nooit Gedacht en gaat komend seizoen de nodige bekende gezichten treffen. “Eindelijk, dat maakt de wedstrijden toch leuker. Voor onze supporters is het ook allemaal beter te doen. En de meeste clubs nemen, van wat ik weet, ook het nodige publiek mee. Dat brengt altijd wat extra sfeer.” De voormalige oefenmeester van CHC, Haarsteeg en de jeugd van FC Den Bosch denkt dat 3C een sterke klasse is: “Ik verwacht een heel hoog niveau, waardoor het ook wel eens een rare competitie kan gaan worden, waarin je echt geen misstap kunt begaan. Maar wij zijn er blij mee, hoor. In Geffen is deze indeling heel goed ontvangen.”

John Laponder, de trainer van titelkandidaat Zwaluw VFC, denkt tot slot dat de vernieuwing weinig tot geen verschil gaat maken: “Margriet is gelijk aan Engelen, Schadewijk aan TGG, Nooit Gedacht aan BVV en RKTVC aan Nijnsel. Het is natuurlijk wel jammer dat de Bossche clubs eruit zijn. Dat waren altijd spannende wedstrijden, omdat iedereen elkaar kent.”

Foto: Jean-Marc van der Els

Geef een antwoord