Walid Johri, de Dumfries van TGG

DEN BOSCH – Net als verschillende van zijn voorgangers roemt ook Walid Johri TGG om de sfeer. “Het is gewoon de gezelligste club van Den Bosch”, zegt hij zelfs over de vereniging waar hij twee seizoenen voetbalt. “Waarom? Vanwege de gezelligheid in de kantine. Iedereen blijft wel hangen bij de club en kan het goed met elkaar vinden. Er wordt veel gelachen en onderling grapjes gemaakt.”

Johri (26) speelde voorheen bij CHC en FC Engelen. “Daar heb ik het ook naar mijn zin gehad, maar bij TGG is de sfeer toch net iets leuker”, vindt hij. Het voetballen ook? “Jazeker. Daarover heb ik ook niks te klagen. We begonnen uitstekend afgelopen seizoen en ik heb tot nu toe alles gespeeld. Het eerste jaar vaak op 10, afgelopen seizoen rechtsback. Ja, dat scheelt nogal, maar ik kan overal wel uit de voeten. Ik ben rechtsback geworden, vooral veel opkomen. De Dumfries van TGG? Ja, dat kun je wel zeggen, hahaha.”

Concurrenten
Voor het nieuwe seizoen zagen The Goal Getters verrassend weinig veranderen binnen de selectie. “Alles is een beetje hetzelfde gebleven. Alleen Coen Burg is weggegaan en er zijn, dacht ik, drie nieuwe spelers bijgekomen, waarvan twee keepers. Maar die ken ik nog niet.” Jim Thewessen en Michael van Rijn keren terug naar TGG en Jacky Buitenkamp komt van een lager elftal terug naar de selectie.

Of Johri ook komend jaar weer rechtsback staat, is onbekend. “Ik zou niet weten wat de trainer gaat doen. Maar het stond goed achterin, aan het begin van het seizoen. Roy (Netten, red.) en Wesley (Tink, red.) centraal, ik rechts en Marino (Haumahu, red.) linksback. Als ze geen blessures oplopen, gaan ze allemaal door. Mijn concurrenten? Op de rechtsback is dat Marciano (Bouleij, red.) en Bas (van Zeelst, red.) op 10. Maar ik kan ook in de spits voetballen, of op 6 of 8. Iedereen moet weer gaan vechten voor zijn plekje.”

Uitdaging genoeg
Wat het ook wordt, de komende tijd lijkt er geen overstap meer aanstaande voor Johri. “Nee, voorlopig zit ik goed bij TGG. Ik heb het prima naar mijn zin.” Ook na de overplaatsing naar de 3e klasse B is er uitdaging genoeg bij de club. “We gaan voor de titel, zeker weten. En anders willen we de nacompetitie halen. Met deze selectie moet het zeker lukken om voor promotie mee te spelen.”

Geef een antwoord