Maas neemt bezit van sportpark Alem

ALEM – Bij v.v. Alem zal het er om hangen of ook de kantine overspoeld wordt door het water van de Maas. De flink uit zijn oevers getreden rivier heeft inmiddels al bezit genomen van de velden van de club uit de 3e klasse C. Uit voorzorg zijn zaterdag alle stoelen, kliko’s en zoveel mogelijk andere zaken omhoog gezet.

In het verleden stond het sportpark van Alem vaker blank. Tijdens de overstromingen in de jaren ’90 werd zelfs een waterstand van 80 centimeter hoogte gemeten in het clubhuis. Dit keer is het kantje boord of de accommodatie het droog houdt. “Volgens de laatste berichten heeft het water de drempel nog net niet bereikt”, aldus hoofdtrainer Ben Hoek, die van plan is om maandag een kijkje te gaan nemen.

Update maandagochtend: ook het clubgebouw heeft het helaas niet drooggehouden, zo is inmiddels te zien. Voor het eerst sinds 2011 staat het volledige complex van Alem daarmee was onder water:

Geef een antwoord