Hinthamse tóch naar Olympische Spelen

DEN BOSCH – Op het laatste moment is Joëlle Smits alsnog toegevoegd aan de selectie van het Nederlands vrouwenelftal, die morgen start met de Olympische Spelen. De Hinthamse voetbalster stond op de standby-lijst en voegt zich bij de groep nadat aanvoerder Sherida Spitse heeft af moeten haken.

Recordinternational Spitse (goed voor 188 interlands) is net voor de start van het Olympische voetbaltoernooi geblesseerd geraakt aan haar knie. Voor Smits de uitgelezen mogelijkheid om alsnog deel te nemen aan het prestigieuze evenement in Tokyo. De speelster van PSV, die haar carrière begon bij OJC Rosmalen en volgend seizoen bij VFL Wolfsburg voetbalt, hoort woensdag al bij de selectie die het namens Nederland opneemt tegen Zambia (13.00 uur op Veronica). In de poulefase treft Oranje daarna ook nog Brazilië en China.

Geef een reactie