Amerikaanse én regionale investeerders

DEN BOSCH – Na een lange radiostilte lijkt er nu dan toch echt witte rook uit de schoorstenen van stadion De Vliert te komen: FC Den Bosch wordt grotendeels overgenomen door investeringsgroep Pacific Media Group. Het contract voor de overname wordt vrijdag ondertekend, zo meldt het Brabants Dagblad.

Zie ook:
Amerikaanse interesse, Sneijder on hold (10-02-’21)
Sneijder buitenspel, Amerikanen in startblokken (24-05-’21)

PMG wordt al maanden gelinkt aan FC Den Bosch. Die partij heeft bij KV Oostende (België), AS Nancy (Frankrijk), Barnsley FC (Engeland), Esbjerg (Denemarken) en het Zwitserse FC Thun eveneens een meerderheid van de aandelen in bezit. Bij de Bossche eerste divisionist zou het gaan om meer dan de helft van de aandelen, terwijl ruim veertig procent voor regionale investeerders – die zich hebben verenigd in de BV ‘Forza FC Den Bosch’ – bestemd is.

Dat een overname meer dan welkom is, werd vanavond nog maar eens duidelijk. Tegen derde divisionist UNA verloor FC Den Bosch met 2-0. Een elftal dat voornamelijk door jeugd- en proefspelers werd gevormd, moest de achterstand slikken en toen het laatste halfuur de beoogde basisploeg binnen de lijnen kwam, was die niet bij machte om nog iets aan het resultaat te veranderen. De Bosschenaren hebben nog amper nieuwe spelers aangetrokken en gaan de selectie (die over twee weken al begint met de competitie!) ongetwijfeld nog versterken.

Foto: Gerald van Zanten

Geef een antwoord