Indrukwekkend afscheid van clubman

VINKEL – De pijn is groot bij EVVC, waar clubman Frans van Zoggel op 60-jarige leeftijd is overleden. Het bestuurslid wist de wedstrijd tegen een slopende ziekte niet te winnen. Nog maar anderhalve maand geleden bracht een groot deel van de hechte vereniging een indrukwekkend eerbetoon aan de man die door velen werd gezien als ‘mister EVVC’. Hij was voetballer van het eerste elftal tot en met de veteranen, jeugdtrainer, scheidsrechter, penningmeester, lid van talloze commissies en als supporter een graag geziene gast bij derde helften en vele feestjes.

‘Woorden schieten voor ons te kort om te omschrijven wat Frans voor onze Vinkelse vereniging betekende. Wij zijn er trots op om jarenlang van dichtbij zijn clubliefde, tomeloze inzet en innemende karakter meegemaakt te mogen hebben’, zo luidt een bericht op de website van EVVC.

Groots eerbetoon
Eerder, op donderdag 24 juni, bedankte de club Frans nog voor alles wat hij voor EVVC heeft gedaan en betekend. Op dat moment had hij al zijn werkzaamheden binnen de vereniging al neer moeten leggen. Er werd door zo’n 300 clubgenoten een luchtfoto gemaakt, een corteo naar zijn huis georganiseerd en daar een imponerend saluut gebracht. Een dag daarvoor was Frans al door de KNVB gedecoreerd als Lid van Verdienste, de hoogste onderscheiding binnen de bond, voor 30 jaar vrijwilligerswerk.

De stemming in Vinkel moge duidelijk zijn. Het verlies van de clubman zorgt voor grote verslagenheid in het dorp. EVVC zat immers in zijn hart, maar Frans was vooral het hart van EVVC.

EVVC=Frans_social from EVVC on Vimeo.

Geef een antwoord