De Wit voelt nieuwe energie bij DSC

KERKDRIEL – Sinds Jordy de Wit bij DSC speelt, heeft nog geen enkel seizoen het einde gehaald. Drie keer is scheepsrecht, hoopt de nog altijd rappe buitenspeler, die enorm veel zin zegt te hebben in de competitie: “Eindelijk weer een klein vooruitzicht om naartoe te trainen. Lekker wedstrijden voetballen, daar ben ik wel weer aan toe, moet ik zeggen.”

In juni en juli trainde DSC al een paar weken onder leiding van de nieuwe trainer. Die periode werd afgesloten met een (met 2-3 verloren) oefenwedstrijd tegen FC Engelen. Vorige week zondag begon de échte voorbereiding richting de nieuwe competitie. De (jonge) opvolger van Roland Timmermans bevalt goed, vertelt De Wit: “Robin (Verheijden, red.) heeft leuke trainingen en een duidelijk plan, hoe hij wil gaan spelen. Hij krijgt ook een steeds beter beeld van de selectie, wie er in 1 of 2 komt te spelen. De spelers mochten zelf aangeven waar ze denken thuis te horen. Tijdens de trainingen heeft iedereen dus de kans gekregen om mee te doen bij de groep waarvoor hij zelf zegt in aanmerking te komen.”

Komen en gaan
Voorheen speelde de 31-jarige Rosmalenaar bij clubs – OJC Rosmalen, Nivo Sparta en Roda Boys – waar het iedere zomer een komen en gaan was van spelers. Bij DSC, waar hij twee jaar geleden ging voetballen omdat hij er om de hoek ging wonen, gebeurt normaal gesproken een stuk minder. “Er is ook dit jaar weer weinig verloop in onze selectie. Een aantal talentvolle jeugdspelers is erbij gekomen, wat weer een hoop nieuwe energie in de groep brengt. We hebben een goede combinatie tussen jong en oud en het is wel te merken denk iedereen er weer zin in heeft.”

Ook in de competitie zag De Wit een aantal nieuwelingen in het lijstje staan: “Desondanks moeten we wel voor het linkerrijtje gaan, denk ik. En als we een leuke reeks neer kunnen zetten, misschien wel een periode kunnen pakken. Hopelijk komen we goed uit de coronatijd en maken we een goede start in de competitie. Dat is altijd maar even afwachten, maar daar heeft ieder team last van. Zwaluw is wel de grote favoriet in de 3e klasse C, denk ik.”

Foto’s: Gerald van Zanten

Geef een antwoord