Hendriks kijkt uit naar memorabele avonden

ROSMALEN – Hij gaat alweer zijn vijfde seizoen in bij RKKSV. Tom Hendriks kan niet wachten tot de competitie weer begint. “God, wat heb ik de wedstrijden en gezelligheid gemist”, vertelt de 30-jarige aanvallende middenvelder enthousiast. Daarna volgt een gesprek over zijn entree in de Kruisstraat, de verwachtingen voor het nieuwe seizoen en ‘leuke avonturen’ binnen en buiten het voetbal waar Hendriks naar uitkijkt. “De trainer heeft keuze in overvloed.”

Hoe is hij, als rasechte Bosschenaar, eigenlijk ooit bij RKKSV beland? “Via Bertie (van Balsfoort, red.), die me drie jaar op rij belde toen hij hier trainer was. Hij kent me van zijn tijd bij OJC A1, waar ik wel eens kwam kijken omdat ik verschillende jongens uit dat team kende. Verder heeft hij me waarschijnlijk met Velddriel tegen de Kruisstraat zien spelen. De laatste keer dat Bertie belde, zei ik: ‘als je promoveert, kom ik’. En toen deden ze dat dus. Ach, ik kende Jeffrey van Laarhoven al van kleins af aan en vond het dus wel gezellig.”

Genieten
De keuze legde Hendriks geen windeieren. Bij CHC en RKVSC vond hij het voetballen leuk, maar in de Kruisstraat geniet hij het allermeest. “We hebben een geweldig team. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten klikt het grandioos. Dit seizoen staan we er op papier weer goed op. De jonge gasten zijn een stuk wijzer en beter geworden en er komt gelukkig wat ervaring bij, waardoor de balans van het team hopelijk stabieler wordt. Bijna alles is dubbel bezet, met veel diversiteit, en de gemiddelde leeftijd is met Gunther (van Meurs, red.) natuurlijk ook weer omhoog.”

In een vergelijkbare competitie als vorig jaar staat RKKSV waarschijnlijk weer voor dezelfde opgave: “Het doel was handhaving en werd uiteindelijk een stabiele vierdeklasser. Maar hopelijk kunnen we dit jaar eens verrassen en de lat wat hoger leggen”, aldus Hendriks. “Ik ben benieuwd hoe de concurrentiestrijd – met de nieuwe spelers – op het middenveld en in de aanval zich gaat ontwikkelen. De trainer heeft keuze in overvloed, dus de strijd voor het plekje bij de eerste elf is intens.”

Relativeren
Toch wil Hendriks het voetballen in de 4e klasse ook graag wat relativeren. “Natuurlijk gaan we voor het hoogst haalbare, maar ik kijk ook vooral uit naar de leuke avonturen die we dit jaar weer gaan beleven. De jaarlijkse voetbalreis naar Engeland bijvoorbeeld. En binnenkort al de bekerwedstrijd tegen Velddriel. Leuk om tegen mijn oude club te voetballen. Ook buiten het voetbal wordt het een interessant jaar. Ik word in november voor de eerste keer vader en ga over een halfjaar een eigen gym openen. Maar na alle coronaperikelen heb ik het meest zin in de uitstapjes naar de kroeg, de avondjes in de kantine en de gezelligheid met altijd memorabele avonden.”

Foto: Jan Verhoeven

Geef een reactie