‘Hier heeft helemaal niemand iets aan’

DEN BOSCH – Het regende op sommige velden doelpunten, tijdens de eerste bekerronde van afgelopen weekend. Schijndel won met 0-11 bij Ollandia, FC Engelen versloeg HRC’14 met 10-0, Avanti was met 9-1 te sterk voor Ruwaard en DSC walste met 7-0 over DSS’14 heen. RKVSC spande de kroon, door in Den Dungen met 12-0 onderuit te gaan. “De KNVB moet de indeling anders doen”, is Marco van Loon van mening.

“Als er vijf goede spelers niet meedoen en je moet tegen een elftal uit de top van de 3e klasse, dan krijg je dit. Met die jongens erbij hadden we ons zelf nog staande kunnen houden. Dan nog verlies je met misschien 4 of 5 goals verschil, maar niet zo. Dan kun je tenminste tegenstand bieden.” Van Loon heeft er geen seconde over wakker gelegen, maar hem moet wel van het hart dat dit volgens hem heel anders kan en moet.

De nieuwe trainer van de Velddrielse vijfdeklasser somt het bovenstaande rijtje moeiteloos op: “Kijk naar HRC tegen Engelen, waar gaat het over? De KNVB moet de indeling van de beker echt anders doen. Hier hebben wij niks aan, maar de tegenstander ook niet. Daar was de trainer van Den Dungen het roerend mee eens.”

Rustig blijven
Uitzonderingen daargelaten wordt jaarlijks bewezen dat het geen nut heeft om derdeklassers – zeker de sterkere ploegen daarvan – tegen clubs uit de 5e klasse te laten spelen. “En dan krijgen wij zo nog twee van die tegenstanders”, baalt Van Loon. “Zondag spelen we tegen RKKSV en volgende week wacht TGG, wat ook top 3e klasse is. Wij kunnen in dat soort wedstrijden alleen maar blessures oplopen, omdat dat negentig minuten eenrichtingsverkeer is. Hier heeft helemaal niemand iets aan. Maar ja, het is niet anders. We moeten het er mee doen en het komt ook wel weer goed. Een paar weken uitzitten nog, rustig blijven is het beste.”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een antwoord