Wedstrijd van de Week: Helvoirt – Nemelaer

HELVOIRT/HAAREN – Deze week is onze wedstrijd van de week Helvoirt – Nemelaer. Sinds dit jaar geen gemeentederby meer, maar de (gezonde) rivaliteit zal er niet minder door zijn. Helvoirt begon het bekertoernooi met een 5-1 nederlaag tegen Wilhelmina’26, Nemelaer won met 2-0 van Marvilde. Zondag staan de buren tegenover elkaar. In deze ‘wedstrijd van de week’ spreken we de aanvoerders van beide teams, die inmiddels wel de veteranen van de selecties genoemd mogen worden.

Nick van der Bruggen (31) en Luuk Vermeer (28) spelen allebei al jaren in het eerste elftal van hun club. De twee stonden dan ook al regelmatig tegenover elkaar. Nog niet zolang geleden zelfs nog, tijdens een toernooiwedstrijd in de voorbereiding, die door Vermeer werd beslist. De verdedigende middenvelder verwacht een leuke, spannende wedstrijd: “Eentje die erop zal gaan en met veel publiek. Er zal voor iedere bal gestreden worden, maar naderhand drinken we gewoon gezellig een biertje, hoor. Altijd leuk om tegen Helvoirt te voetballen.”

Van der Bruggen is het met hem eens dat ‘haat en nijd’ overdreven is: “Op het veld gaat er zeker fel aan toe, van beide kanten. Maar daarna is alles normaal gesproken weer koek en ei.” De aanvoerder van Helvoirt weet dat Nemelaer over voldoende kwaliteit beschikt: “Luuk is een goede voetballer, net als Joeri (Vugts, red.) en Wesley (Diepens, red.). En ze hebben nog veel meer goede spelers. Maar wij ook. Er is weer wat jeugd bijgekomen in de selectie, waar toch wel talenten bijzitten. Fijn, aangezien er van buiten eigenlijk nooit iets bij komt.”

Gebroken voet
Of Van der Bruggen de beste speler van Helvoirt is, vindt Vermeer moeilijk om te zeggen: “Nick is een goede en belangrijke speler voor ze, maar ik vind zijn broertje (Luke, red.) achterin ook erg goed. En Rico (de Laat, red.) is natuurlijk een goaltjesdief. Daar moet je heel de wedstrijd scherp op blijven.” De Nemelaer-captain weet dat zijn eigen ploeg zondag drie belangrijke spelers mist. “Gijs (van Baast, red.) en Kamile (de Jong, red.) zijn met vakantie en Giel (van de Ven, red.) heeft afgelopen zondag na een ongelukkig actie zijn voet gebroken. Klote… Maar de jongens die ze vervangen, zullen er ook vol gas voor gaan.”

Bij Helvoirt zal het niet anders zijn. “Wij hebben een ploeg die van iedereen kan winnen”, aldus Van der Bruggen. “Onze doelstelling? Zoals al jaren; meedoen voor de bovenste plekken. Als we compleet zijn, hebben we daar ook wel echt een team voor. Maar eerst maar eens zien te winnen van groen en geel. Dat is alweer even geleden. Moeten we zondag maar eens verandering in gaan brengen.”

Historie
Natuurlijk hebben Helvoirt en Nemelaer, als goeie buren, in de geschiedenis heel vaak tegen elkaar gespeeld. We gingen op zoek naar de (officiële) ontmoetingen van de laatste 20 jaar en vonden 8 competitie- en 5 bekerduels. Daarvan won Nemelaer 7x, Helvoirt 3x en 3x werd het gelijk, waarbij beide teams één keer na strafschoppen wonnen.

15 september 2002 (3e klasse C)
Nemelaer – Helvoirt 3-0
(Roel Leduc, Stef van den Boogaard, Erik van Gemert)

13 april 2003 (3e klasse C)
Helvoirt – Nemelaer 0-0

24 augustus 2003 (groepsfase beker)
Nemelaer – Helvoirt 3-0
(makers onbekend)

16 november 2003 (3e klasse C)
Helvoirt – Nemelaer 1-4
(Jan van Bijnen – Niels van Loon 2x, Jorg Kuijpers, Rens Leermakers)

18 april 2004 (3e klasse C)
Nemelaer – Helvoirt 1-4
(Stef van den Boogaard – Alex Bertens 2x, Martijn Mesman, eigen doelpunt)

31 oktober 2004 (3e klasse C)
Nemelaer – Helvoirt 4-0
(Jorg Kuijpers 2x, Rens Leermakers, Niels van Loon)

20 maart 2005 (3e klasse C)
Helvoirt – Nemelaer 2-0
(Martijn Mesman, Maarten van t Hullenaar)

23 augustus 2005 (groepsfase beker)
Helvoirt – Nemelaer 4-2
(makers onbekend)

19 oktober 2008 (beker, 2e ronde)
Helvoirt – Nemelaer 1-1 (Nemelaer wns)
(Alex Bertens – Thijs Burgmans)

15 september 2013 (2e klasse F)
Helvoirt – Nemelaer 1-6
(Mart van der Sande – Ferry van den Nieuwelaar 3x, Wesley Diepens, Maikel Diepens, Kevin van Kempen)

26 januari 2014 (2e klasse F)
Nemelaer – Helvoirt 1-0
(Maikel Diepens)

12 november 2017 (beker, 2e ronde)
Helvoirt – Nemelaer 3-3 (Helvoirt wns)
(Rico de Laat 2x, Menno van Hattum – Joeri Vugts 2x, Wouter van der Mee)

16 september 2018 (groepsfase beker)
Helvoirt – Nemelaer 0-2
(Giel van de Ven, Joeri Vugts)

Geef een antwoord