Nieuw voetbalveld langs Bossche snelweg

DEN BOSCH – Degene die regelmatig over de A2 langs het Provinciehuis rijdt, had het waarschijnlijk al opgemerkt: bij BLC wordt er uitgebreid. In tegenstelling tot veel andere Bossche voetbalclubs, waar alle moeite wordt gedaan om het sportpark een beetje bevolkt te krijgen, kampt de zaterdagvereniging al jaren met een tekort aan speelvelden. Daar komt binnenkort verandering in.

Het is bij BLC al seizoenenlang passen en meten. Ooit was de club ook zo’n klein, lelijk eendje, waar door sommigen vraagtekens werden gezet bij het bestaansrecht. Maar er wordt tegenwoordig hard aan de weg getimmerd en dat heeft vruchten afgeworpen. “We hebben in totaal nu 55 teams, waarvan er 53 op zaterdag spelen”, weet Mario Marechal, die samen met Michel van Vugt verantwoordelijk is voor het wedstrijdsecretariaat van de senioren op zaterdag. “Qua tijdsindeling is dat iedere week behelpen. Van 8.30 tot 17.00 uur zijn alle velden constant bezet. Het eerste kan amper warmlopen. Bovendien worden de velden 3 en 4 intensief gebruikt voor trainingen. In het verleden kwamen daardoor vooral na de winterstop veel afgelastingen voor.”

Binnenkort hebben Marechal en zijn collega’s uitwijkmogelijkheden. BLC krijgt immers de beschikking over een spiksplinternieuw (natuurgras)veld, waarvan de contouren al goed zichtbaar zijn. Tussen de paarden en de snelweg is een nieuw wedstrijdveld, met ondergrondse bewatering, aangelegd. “Heel fijn dat we veld 5 erbij krijgen. De club is er al een paar jaar mee bezig om dit van de grond te krijgen bij de gemeente, maar gelukkig is het nu gelukt”, aldus Marechal.

Geef een antwoord