BMC, BVV, Hedel of Maliskamp door in beker?

DEN BOSCH – Met stip de meest interessante bekerpoule is die waarin BMC, BVV, Hedel en Maliskamp strijden om een plekje in de volgende ronde. Alle vier hebben ze namelijk, met nog een speelronde te gaan, 3 punten op zak en dus nog een goeie kans om zich tot poulewinnaar te kronen.

Het beste doelsaldo is voorlopig voor de laagst spelende club. Vijfdeklasser Hedel verloor met 4-5 van BVV, maar won knap met 0-2 bij BMC en gaat daarmee ‘aan kop’. Het deelt de eerste plaats echter met álle andere clubs in de poule. Maliskamp won afgelopen weekend op De Vliert (2-3), terwijl BMC een week eerder met dezelfde cijfers te sterk was voor de vierdeklasser. Iedereen heeft dus een keer gewonnen en een keer verloren.

Op papier
“Wij zijn allang blij dat we nog meedoen in een op papier moeilijke poule voor ons”, is Nicki Beekwilder, nieuwe trainer van Hedel, realistisch. “Op papier is het natuurlijk voor een vijfdeklasser bijna niet te doen. Maar we hebben het BVV en BMC niet voor niets zo moeilijk gemaakt. Nogmaals, ik zeg: op papier.”

Johnny de Nies is een stuk meer uitgesproken. De spits van BVV vindt dat zijn club simpelweg door móet: “Niet ten nadele van hen, maar met deze clubs in de poule zijn wij verplicht om groepswinnaar te worden. Tegen Hedel en Maliskamp hebben we gewoon teveel en simpele doelpunten tegen gekregen. Zondag moeten we maar eens laten zien dat we ook de 0 kunnen houden en nog wat scherper zijn bij het afmaken van de kansen. Als derdeklasser horen we bovenaan te eindigen in deze poule.”

Lauran de Bekker denkt dat Maliskamp wel eens als winnaar uit de strijd kan komen: “We hebben een mooie poule, inderdaad. Ik ga er vanuit dat wij wel winnen zondag. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik benieuwd ben naar Hedel. Die hebben het prima gedaan tegen de andere twee clubs, maar ik heb eigenlijk geen idee wat ik er van kan verwachten.”

Programma zondag:
14.00   Hedel – Maliskamp
14.30   BMC – BVV

Foto: Gerald van Zanten

Geef een antwoord