Geen voetbal bij Zwaluw komend weekend

DEN BOSCH – Niet alleen de wedstrijd van het eerste elftal tegen ODC, maar álle duels waar teams van Zwaluw VFC bij zijn betrokken, gaan tot en met zondag 10 oktober niet door. De club heeft dat besloten naar aanleiding van het droevige overlijden van een jeugdspeler.

De 17-jarige jongen werd dinsdagmiddag, rond 15.40 uur, met zijn fiets geschept door een vrachtwagen op de rotonde bij de Esscheweg en de Wolfskamerweg in Vught. Hulp van verschillende toegesnelde hulpdiensten mocht niet baten, de jongen overleed ter plaatse. Verschillende mensen waren getuige van het traumatische gebeuren. Ook op het Maurick College, waar de jongen naar school ging, is geschokt gereageerd. Woensdagochtend worden zijn klasgenoten opgevangen en andere leerlingen die behoefte hebben aan een gesprek zijn de hele dag welkom.

Begrijpelijke beslissing
Binnen Zwaluw VFC is eveneens met verslagenheid kennis genomen van het tragische incident. Alle trainingen en de wedstrijden van deze week zijn afgelast. Dinsdagavond was de kantine open en dat gebeurt woensdag en donderdag opnieuw. Ook zaterdag is iedereen die zich betrokken voelt welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. Dat voetbal de belangrijkste bijzaak in het leven is, maakt de Vughtse derdeklasser met deze begrijpelijke beslissing nog maar eens duidelijk.

Geef een antwoord