Weekendoverzicht: turbulente slotfases en meer

DEN BOSCH – In het weekendoverzicht van deze week een primeur voor OSC’45, aanvallers die met hattricks voor overwinningen zorgden en turbulente slotfases, waarin scores werden omgedraaid. Het was kortom weer een spectaculair weekend. We gaan er in vogelvlucht, met onze blik op de meest opvallende uitslagen, doorheen.

In de 1e klasse C gidste Joeri Vugts zijn Nemelaer voorbij Rhode. Met een zuivere hattrick en een assist (op het doelpunt van Ruben Buvens) zorgde hij hoogstpersoonlijk voor de 0-4 zege. Nemelaer kan het dus ook zonder de extra tijd nodig te hebben. Eerder dit seizoen – tegen Wilhelmina’26 (97e minuut Wesley Diepens) en TOP (93e minuut Kevin van Kempen) – werd pas in de allerlaatste seconden een resultaat geboekt.

Harde vrije trap
CHC scoorde, in 2F, wederom vier keer. Het werd 4-0 tegen koploper Olympia’18. Mouad Hassan maakte er twee, Wesley Meeuwsen schoot een vrije trap hard binnen en Anouar Hadouir maakte het kwartet doelpunten vol. Helvoirt boekte ook een zege. Dankzij Collin van den Bergh en Marcus Smarius werd het op bezoek bij Venhorst zwaarbevochten 0-2. Met die cijfers ging EVVC juist onderuit tegen SVSSS, terwijl Emplina met liefst 3-0 verloor van medekoploper Volharding.

Richard van Rijn deed wederom van zich spreken. De oud-CHC en -RKJVV’er nam tegen Maaskantse Boys (4-0) de volledige doelpuntenproductie voor zijn rekening en mede daardoor is RKVSC nu alleen koploper in de 5e klasse B. Het kan soms verkeren in het voetbal.

In 3B staat TGG (foto boven) voorlopig nog lang niet bovenaan. Een doelpuntenfestijn tegen Waspik werd – hoewel het vijf minuten voor tijd nog gewoon 3-3 stond – met 3-6 verloren en de Bossche club wacht nog op zijn eerste zege. Haarsteeg is na de 2-1 tegen ZIGO nog ongeslagen en juist de verrassende koploper in deze klasse. Erwin Slegers en Mathieu Schellekens bezorgden de blauw-witten de overwinning. Ook buurman Vlijmense Boys wist te winnen.  In het laatste halfuur werd door Nick Peijnenburg, Dimitri Ruyken en Yassine Ezzoubaa een 2-0 achterstand goedgemaakt tegen Gudok.

Ruime zeges
Geert van Heeswijk was weer eens belangrijk voor Avanti’31, door met een hattrick RKTVC te vellen: 3-0. In de 3e klasse C ook een ruime zege voor Den Dungen tegen DVG. Lex van den Biggelaar, Bjorn de Kort (beide 2), Tom Schuurmans en Jeffrey Sterks zorgde voor een 6-1 zege. Gestelnaar Roy Groenendaal scoorde nog namens DVG. Schijndel won eenvoudig bij BMC met 0-3 (foto onder), dankzij de gebroeders Bjorn en Brent Blummel en Tjeerd Pijnenburg, en Alem deed hetzelfde in een verhit potje (even gestaakt) tegen Margriet. Tjeerd Bron maakte er twee, Jens Steenbekkers een. DSC hield FC Schadewijk op 1-1 dankzij Roy van Beurden.

Uitvak van Den Haag
In de 4e klasse G is Jan van Arckel koploper, na een 2-0 zege op Essche Boys, dankzij een dubbelslag van Jeroen de Groot. Nulandia wist ook z’n tweede competitiewedstrijd in winst om te zetten. Opnieuw moeizaam, maar Tom van de Ven werd matchwinner tegen Teisterbanders: 0-1. Twee doelpunten van Davy Deckers waren niet genoeg voor RKKSV tegen Buren – 3-2 verlies – en een wat verzwakt Wilhelmina ging met 1-3 onderuit tegen Elshout. Beide clubs misten meerdere spelers, omdat zij een wedstrijd kíjken verkozen boven zelf voetballen. In het uitvak van Den Haag zullen de dissonanten ook niet helemaal genoten hebben. Het is immers niet echt de fase van FC Den Bosch. Clubtopscorer Roy Kuijpers en Soufyan Ahannach scoorden nog wel namens Den Bosch, maar een hattrick van ADO-speler Thomas Verheydt was de Bosschenaren te machtig. Dat leverde zondag alweer de 7e nederlaag in de laatste 8 wedstrijden op.

Op zaterdagavond wist OJC Rosmalen zich in Meerssen te herstellen van de nederlaag tegen UDI’19. Het werd in Zuid-Limburg 1-3. Alle treffers vielen na rust via Dennis Knuiman, Saad Lazizi en Tom Wijkmans. Ook was er eerder die dag een primeur voor OSC’45. De Orthense club won namelijk voor het eerst als zaterdagclub een competitieduel. Na 4 nederlagen (waarvan 2 vorig seizoen) werd het zaterdagteam van FC Drunen met 4-1 geklopt, dankzij goals van Fouad Arbib, Wassim Kaddouri, Nabil El Ouajdi en routinier Amine el Barkaoui. Verder verloor Nivo Sparta in Huizen tegen De Zuidvogels met 4-1 (doelpunt Daan Schreuders) en gaf BLC een 0-2 voorsprong (verdiend door Niels Nagtzaam en Piet Vollebergh) weg tegen GDC: 3-2.

Enige koploper
De wedstrijd van de week was SCG’18 tegen Nooit Gedacht (foto’s helemaal bovenaan en onder) en als er een ploeg aanspraak maakte om te winnen, dan waren het de bezoekers wel. De Geffenaren verzuimden voor rust echter te scoren en Arthur Bot deed dat aan de andere kant wel. In de tweede helft maakte Lars Hendriks gelijk en leek Jari van Erp, na een fraaie actie en een schot in de korte hoek, zelfs de (terechte) winst te bezorgen, maar in de laatste minuut kreeg SCG’18 alsnog een strafschop en kon Bas de Langen de 2-2 eindstand op het bord zetten. Hierdoor is Avanti’31 nu de enige koploper met 9 uit 3. Nooit Gedacht en SCG delen, samen met Schijndel, de tweede plaats met 7 punten.

Volgende week zijn de – op papier – meest interessante wedstrijden: BVV – Haarsteeg, Vlijmense Boys – TGG, Nooit Gedacht – Zwaluw VFC, Schijndel – Den Dungen en Nulandia – Wilhelmina.

Foto’s: Mark van der Donk en Edwin Smolders

Geef een antwoord