Simon: ‘Ik laat Real gezond achter’

VUGHT – Hij heeft het al eerder geroepen, maar als we hem mogen geloven, is Glenn Simon nu dan toch écht bezig met zijn laatste jaar. “Ik blijf, op de achtergrond, heus nog wel wat doen bij Real Lunet. Maar na dit jaar laat ik de club gezond achter, met een volwaardige jeugdafdeling en een eerste elftal wat nog jaren op niveau kan voetballen.”

Simon begon in 2013 als hoofdtrainer bij Real Lunet. Sinds die jaren is er veel veranderd. Onder het bewind van de voormalige speler van het eerste elftal veranderde het lelijke eendje in een mooie zwaan. Vanuit de 4e klasse stoomde Real in korte tijd door naar de 2e klasse, waarin het momenteel nog steeds actief is. Met name in de jaren waarin spelers als Sam van Doremalen, Arda Havar, Pieter Schrassert Bert en Lucas Stilmant het hart van het elftal vormden, speelde de Vughtse club soms oogstrelend voetbal. Toch is de in Rosmalen woonachtige ondernemer in wand- en plafondsystemen misschien nog wel het meest trots op de huidige stand van zaken.

“Bijna alle gevestigde namen zijn vertrokken. Basje (van den Berk, red.) gun ik het dat ie nog een jaar met zijn broertje wilde gaan voetballen bij BLC, Lucas ging na jaren weer terug naar Zwaluw. En zo zijn er veel meer gegaan. Afgelopen week stonden er nog maar twee jongens in die vorig jaar in het eerste speelden. We doen het nu voornamelijk met jonge jongens, die zijn doorgestroomd uit de jeugd.”

Nieuwe levensader
Real Lunet besloot het twee jaar geleden over een compleet andere boeg te gooien. Verschillende (talentvolle) jeugdelftallen kwamen naar sportpark Bergenshuizen en die ontwikkeling moet de nieuwe levensader van de club gaan vormen. “De spelers die nu ons vlaggenschip vormen, zijn over het algemeen nog niet bekend, maar niveau hebben ze wel degelijk. Dat bewijzen ze ook al tijdens deze eerste maanden van het nieuwe seizoen.”

Afgelopen jaar schoot Real uit de startblokken, maar maakte corona korte metten met de plannen voor een hoge eindklassering. “Met dat elftal waren we echt gegarandeerd kampioen geworden”, is Simon stellig. Dit jaar legt hij de lat een stuk lager: “We hebben nog steeds een leuk team, maar het is allemaal nog heel jong en onervaren. We gaan goeie wedstrijden ongetwijfeld afwisselen met slechte periodes. Maar als het een beetje mee zit, is een mooie plek in het linkerrijtje zeker mogelijk, hoor. Waarom niet?”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een antwoord