Van Bijnen is weer terug in de spits

VLIJMEN – Hij had het ‘even op mijn heupen’, zoals Marco van Bijnen het lachend verwoordt. De routinier van Vlijmense Boys deed slechts een goed halfuur mee tegen TGG, maar werkte in die tijd wel twee ballen in de touwen. “Ik ben meteen gedeeld clubtopscorer”, jubelt hij een dag later nog na.

Met de 4-1 overwinning gaf Vlijmense Boys een vervolg aan de goede seizoenstart. “We zijn lekker bezig. Dat merk je op de trainingen ook heel goed. Er wordt hard getraind en dat zie je ook terug in de wedstrijden. Ja, harder dan vorig seizoen. Maar dat had ook te maken met corona. Je wist toen eigenlijk al dat we het seizoen niet meer uit zouden spelen, dus dan ga je automatisch toch net iets minder je best doen.”

Vorig jaar startte Vlijmen (met 2 punten uit 4 wedstrijden) uiterst matig, maar een seizoen eerder deed de club nog  lang bovenin mee. “We stonden toen tweede, hadden nog maar één punt nodig om de tweede periode te pakken, maar toen kwam de coronastop”, weet Van Bijnen nog goed. “Gelukkig zitten we nu weer in een goede flow. Maar het seizoen is pas begonnen, dus er kan nog van alles gebeuren natuurlijk.”

Enige oude lul
Met zijn 35 jaar is Van Bijnen een van de veteranen van het jonge elftal. “Samen met Wesley Paijmans”, beaamt hij. “Maar die was vorige week tegen Gudok geblesseerd geraakt en deed gisteren daarom niet mee. Ik ben nu dus als enige oude lul over tussen de jonkies, haha. Maar dat maakt niet uit, dat zie je wel.”

Van Bijnen was voorgaande jaren de vaste linksback van het elftal. Dit seizoen moet hij het vooralsnog doen met invalbeurten. “Maar wel op mijn oude positie”, zegt ie. “Als spits dus. Achterin staan nu Mark Lammers of Dimitri Ruijken, die doen het allebei goed daar. Ik ben eigenlijk heel m’n leven aanvaller geweest. Een jaar of 5 jaar geleden heeft Jean Falkenburg me achterin gezet. Was ik niet zo blij mee, maar ja, ik wilde gewoon voetballen, dus dan deden we dat maar.”

Maakt niet uit
Nu staat hij dus weer als vanouds in de frontlinie. “Tot nu toe alleen maar als invaller, maar we hebben op alle posities goede voetballers, dus het is lastig om in de basis te komen. Maar dat maakt niet uit, zo houden we elkaar scherp. De concurrentie is groot bij ons en dat is alleen maar goed.”

De 35 minuten die hij na de vervanging van Yassine Ezzoubaa kreeg, luisterde Van Bijnen op met twee goals. “Goed gemiddelde, inderdaad. Ik sta er ook gelijk mee bovenaan bij ons, samen met Yassine.” Vlijmense Boys is, na drie overwinningen op rij, op de ranglijst ook al koploper. TGG is, met pas 1 punt uit de eerste 4 competitieduels, hekkensluiter.

Geef een antwoord