Elf vragen aan… Abel Gersjes

SINT MICHIELSGESTEL – Een van de groeibriljantjes van SCG’18 is deze week aan de beurt in onze bekende rubriek. Abel Gersjes is de naam van een 21-jarige verdediger met veel duelkracht en een heerlijke crosspass in de rechter. In een paar jaar tijd ging hij vanuit de jeugd naar een vaste plek in de basis. Bij afwezigheid van Jordi van Lijssel is Gersjes zelfs aanvoerder van de derdeklasser.

Naam: Abel Gersjes.
Geboren: 21 maart 2000 in ‘s-Hertogenbosch.
Club(s): Ik heb vroeger altijd bij SCI gespeeld, nu bij de fusieclub SCG’18. En sinds dit seizoen voetbal ik ook in de zaal, bij ZVS/Bodemflex.
Positie: Eerst altijd op het middenveld, maar ik ben tegenwoordig een plekje naar achter geschoven, naar centrale verdediger.
Dagelijks leven: Ik woon in Sint-Michielsgestel en ben bezig op de VAVO, waar ik de HAVO in één jaar doe.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterke punt is verdedigen en mijn passing. Waar ik nog aan moet werken is mijn techniek.
 2. Kunst- of natuurgras: Het liefst speel ik, net als bijna elke voetballer denk ik, op goed bijgehouden natuurgras. En dan het liefst een beetje vochtig.
 3. Kleur voetbalschoenen: Eigenlijk heb ik voornamelijk zwarte voetbalschoenen gehad, met dan soms een klein kleurtje erop.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Ons uittenue, die we helaas bijna nooit gebruiken. Omdat ik witte shirts altijd mooi vind en natuurlijk is je eigen logo altijd het mooiste op een shirt. Ik ben niet zo goed in het onthouden van sportparken, maar als ik er een moet kiezen, dan ga ik voor het sportpark van Rosmalen.
 5. Mooiste voetbalmoment: Ik heb er denk ik twee. De ene is dat ik in de jeugd bij SCI, volgens mij in de F1 en E1, twee jaar achter elkaar het OJC Rosmalen-toernooi heb gewonnen – wat voor toen een heel groot toernooi was. Het jaar daarna kwamen we in de finale, maar die verloren we helaas van Rosmalen zelf. Mijn tweede mooiste voetbalmoment is dat ik met het tweede van SCG via de nacompetitie promoveerde. Zelf zat ik toen nog in de A1, net als Daan van Uden, die ook meespeelde. Ik was vroeger altijd aartsrivalen met hem, omdat ik bij SCI zat en hij bij RKVV Sint-Michielsgestel, maar nu zijn we maten.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Bij een van mijn eerste wedstrijden in de basis bij het eerste van SCG’18 kwam de bal ongelukkig op mijn arm in de zestien en daardoor kwamen we vroeg op een 0-1 achterstand. De tegenstander weet ik niet meer… Snel vergeten en doorgaan, zeggen ze altijd.
 7. Opvallendste teamgenoot: Dat is Julien Bonafe. Die was vroeger – met de nadruk op vroeger – absurd snel. Onze aftrap was dan ook: meteen de bal bij de cornervlag leggen en op een of andere manier was Julien daar altijd sneller bij dan de linksback. Hij maakte hem ook nog 1 op de 2 keer af ook. Julien is overigens al gestopt met voetbal, voor de scouts onder ons.
 8. Voetbalhumor: Met stip op 1 het radje in de kleedkamer. Dit seizoen is het er nog niet van gekomen, maar dat wordt altijd tevoorschijn getoverd wanneer iemand vergeet dat ie materiaaldienst heeft, iets is vergeten op het veld of in de kleedkamer en wanneer iemand te laat komt. Op het radje staan best veel straffen. Bijvoorbeeld een liedje zingen in de kantine en het welbekende roze petje, met op de voorkant – met grote zwarte letters – MAAGD. Na de training op donderdag staat zo goed als de hele selectie in de kleedkamer, waar de slachtoffers van de week ervoor aan het rad draaien. Dat gebeurt altijd met veel emoties.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik zou graag nog op hoger niveau willen spelen, maar eerst wil ik natuurlijk successen behalen met SCG.
 10. Beste speler uit de regio: Ik heb nog niet heel veel wedstrijden gespeeld, omdat ik bij de selectie kwam net voor corona. Ik heb dus ook nog niet veel spelers gezien en ga maar voor iemand van onszelf: Ritchie van Ooijen, omdat hij iedere wedstrijd wel een keer 4 of 5 man achter elkaar voorbij speelt. Maar ook om zijn goeie pass en vrije trap.
 11. Opvallendste regioclub: Ook moeilijk voor mij. Maar ik kan wel alvast zeggen dat wij, SCG, het dit seizoen beter gaan doen dan de afgelopen jaren. Ondanks dat er een aantal spelers zijn weggegaan de afgelopen jaren, hebben we een sterk en jong elftal gecreëerd. Het begin van het seizoen was goed, maar nu zitten we in een mindere fase.
Foto’s: Gerald van Zanten

Geef een antwoord